Margit Zoltán: Üzenet a választóknak

2010. június 9., szerda

Üzenet a választóknak

Kézfogás a magyarságért – Polgári mozgalom

Az MNT választások hivatalos eredményének ismeretében a Kézfogás a magyarságért – Polgári mozgalom jelöltjei nevében gratulálok a győztes Magyar Összefogás listának és sikeres munkát kívánok az új összetételű MNT-nek.
Reméljük, hogy az MNT új vezetősége nem a magyarság megosztását fogja mélyíteni, hanem a közösség egészének érdekeit fogja képviselni, habár nem erre utal dr. Korhecz Tamás nyilatkozata a június 8-i Blic-ban, melyben a magyarságot közösségépítőkre (MÖ) és közösségrombolókra (a többiek) osztja. Továbbá a listán szereplő jelöltek nevében erélyesen tiltakozom Pásztor István minden alapot nélkülöző, leminősítő és megbélyegző kijelentése ellen, amely a június 8-i Danas-ban jelent meg, és amelyben a Kézfogás a magyarságért lista mind a 35 jelöltjét szélsőjobboldalinak nevezi.
Minden szavazó polgár büszke lehet részvételére, mert azáltal hogy növelte a kimeneteli arányt, hozzájárult ahhoz, hogy az első közvetlenül választott vajdasági mini-parlament minél nagyobb tekintéllyel kezdje meg munkáját.
Külön köszönjük azon magyar választópolgárok bizalmát, akik a Kézfogás a magyarságért listára adták le voksukat, és ezzel pártpolitikamentes polgári csoportosulásunkat, mely 2010 április 20-án alakult, 1,5 hónap alatt a vajdasági magyar közösség sorrendben harmadik politikai tényezőjévé emelték. Szavazataikkal a gyorsabb változások reményében támogattak bennünket. Tették mindezt személyes és telefonos rábeszélések, a kampánycsend alatt osztogatott levelek és SMS-ek nélkül, önálló, átgondolt, felelőségteljes döntésük alapján. Meggyőződésem, hogy a változások elkerülhetetlenek. Ezek azonban a szavazók többségének akarata alapján lassúbbak lesznek.
A Kézfogás a magyarságért – Polgári mozgalom nemzeti tanács tagja ellenzéki szerepben az átlátható pénzkezelést és a vajdasági magyarság legégetőbb problémáival való foglalkozást fogja szorgalmazni.
A vajdasági magyar közélet immár megkerülhetetlen tényezőjeként úgy érezzük, a ránk leadott szavazatok arra köteleznek bennünket, hogy átgondoljuk további szerepvállalásunkat közösségünk érdekében.

Bunyik Zoltán, a Kézfogás a magyarságért lista vezetője

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm a megjegyzését!

Népszerű bejegyzések

Follow on Bloglovin