Margit Zoltán: 2010. 05. 09. - 2010. 05. 16.

2010. május 14., péntek

SUperMAN 2. ?

Legényanya 
(fekete-fehér, magyar vígjáték, 80 perc, 1989., 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott)


Történetünk szálai a messzi múltba nyúlnak vissza. Azokba a daliás időkbe, mikor Rátóton kitört a "demokráció"...

rendező: Garas Dezső
író: Schwajda György
forgatókönyvíró: Garas Dezső
zeneszerző: Mártha István
operatőr: Kardos Sándor
vágó: Tímár Péter


szereplő(k):


Eperjes Károly...............(Józsi, legényanya)
Garas Dezső................. (Béla a Kisbíró, Józsi apja)
Kállai Ferenc.................(Béla a Tanácselnök)
Pogány Judit.................(Rozi a Józsi anyja)
Kibédi Ervin.................... (Béla az Igazgató)
Eszenyi Enikő................. (Ágika)
Tóth Barnabás............... (Józsi fia)
Horváth József............... (Béla a Pap)
Andorai Péter................  (Béla a Doktor)
Szilágyi István................ (Béla a patikus
Kovács Lajos.................. (Béla a rendőr)
Fekete András................ (Béla a téesz elnök)
Szirtes Ádám.................. (öregparaszt)
Bata János..................... (Béla)
Narrátor:........................ Koltai Róbert



Rendkívüli esemény történt Rátóton. Rozi, nemrég született kisfiának a Józsi nevet adta, szakítva azzal a szokással, hogy a faluban minden férfit - a tanácselnök után - Bélának hívnak. Józsi felnő, akár a többi gyerek, de mindig kilóg a sorból. Hosszú ideig nem érdeklik a lányok, majd mikor összejön Ágikával, csodálatos módon ő marad terhes. De vajon a falunak szüksége van-e csodára? 
Én többször is megnéztem Garas Dezső alkotását, aki görbe tükröt tett a "nagy" rendszer elé. A film sokkal több, mint, amit a képi világa tükröz. Aktualitását nem vesztette "Rátót a nemdohányzó falu" –sőt, örök-érvényű lett! Kérem így választások után és előtt, különös figyelmet fordítsanak a tanácselnök választás részre, talán az ő választási rendszerük pontosabb választói akaratot sejtet...Aki nem látta nézze meg, lehet, hogy valamelyik karakter ráillik, netalán szomszédjára és a többi elöl és utoljáróra...




ÍZELITŐ:


NARRÁTORTessenek csak idefigyelni! Történetünk szálai a messzi múltba nyúlnak vissza. Azokba a daliás időkbe, amikor Rátóton kitört a demokrácia. Hogy honnan jött, ki hurcolta be, azt mind a mai napig kutatják a járványügyi szakemberek, de történelmi tény, hogy egyszer csak ott sétált a rátóti főutcán. De a rátótiak nem azért rátótiak, hogy mindenféle jöttmentet maguk közé engedjenek! Elkapták a nyavalyás demokrácia grabancát és kirakták a szűrét! Ha nahát azt rakhatták! Kirakták az alvégen, visszajött a felvégen. Zsákba kötötték, folyóba dobták. Délután visszajött a csordával. Na kitolunk mi ezzel a göthös demokráciával, mondták, s elhatározták, hogy vezetőt fognak választani, de szigorúan a demokrácia talaján! Roppantul tetszett a rátótiaknak, tanítójuk javallata, amint meghallották minden férfi ki a határba, le a nadrággal, le a gatyával, aztán zsupsz, fejjel be a szalmakazalba! Mindenki választhat és mindenki választható! Ekkor jöhettek az asszonyok. Futottak is serényen, jöttek, mentek, jártak, lestek igen kigúvadt szemekkel, mert nem volt ám kicsi a tét. Akit erről a fertályáról felismer az asszonya, így szólt tanítójuk bölcs fortélya, az legyen a falu vezetője! Igen csak kapkodták magukat az asszonynépek! Volt aki háromszor-négyszer is végigment a nem éppen rövid soron! Már-már kudarccal fenyegetett a választási rendszer, mikor megkésve bár, de lihegve megérkezett Juliska, a kanász felesége. Jószerivel körül se nézett, máris ment egyenest az ura hátsójának. Béla, az anyád úristenit, húzd fel a gatyád! Nosza lett is nagy ünneplés erre! Végre meg van a falu vezetője! Méghozzá nem is akárhogyan, hanem szigorúan a demokrácia talaján került magas hivatalba a nép egyszerű fia. Most tört ki csak az igazi bélaság. E naptól kezdve nem keresztelt pap, nem anyakönyvezett tanács más névre fiúgyermeket csak Bélára. Béla lett mindenki, a kocsmárostól a juhászig, a sekrestyéstől a kisbíróig, sőt még a falu bikáját is Bélának hívták. Ha kitüntettek egy Bélát, minden Béla úgy érezte, ő kapta az elismerést. Ha megbüntettek egy Bélát, az sem okozott nagy gondot a Bélák között. Történt például, hogy a kovács egyszer rajtakapta az asszonyt, hogy a segéddel fújtat. Ritka higgadt ember volt a kovács, nem csinált az semmi hacacárét, csak felemelte mind a kettőt, be a műhelybe, ott előbb megizzította őket, majd olyan szép cifrakaput kovácsolt belőlük, hogy Fazola Henrik is megirigyelhette volna! Hanem hogy-hogy nem, egy hónap se telt el, jönnek a kovácsért, viszik akasztani. Megijedtek a rátótiak! Ez az egy kovácsuk van! Mi lesz velük, ha ezt is felkötik! Ismét csak az iskolaigazgató jött rá a megoldásra. Kovács igaz egy van, de szabóból van kettő! Ez is Béla, az is Béla! Adjuk oda az egyik szabót a kovács helyett, mindegy, hogy melyiket kötik fel, egy még így is marad! Bizony, ennyi szép előny származik abból, ha mindenki Béla. A boldogság és nyugalom kicsiny szigete lett Rátót, és lenne ma is, ha…Ha?
...
Béla, a rendőr: De hát hogyan fogjuk ki?
Béla, a tanácselnök: Na most. Mit csináljunk?
Béla, az igazgató: Gondolkodjunk.
Béla, a tanácselnök: Mondjad Bélám!
Béla, az igazgató: A dolog pofonegyszerű. ki kell merni a vizet, azt ott marad a béka!
...
Béla, a pap: Baj van Béláim, baj van! Hová merjük ezt rengeteg vizet?
Béla, a tanácselnök: Semmi pánik barátaim. Gondolkodjunk…Mondjad Bélám!
Béla, az igazgató: Ássunk egy akkora gödröt, mint a tó, oszt abba hordjuk bele a vizet!

- Álljunk meg Béláim! Hová tegyük ezt a rengeteg földet?
Béla, a tanácselnök: Mondjad Bélám!
Béla, az igazgató: Ássunk egy gödröt, amibe berakhatjuk azt a földet!

Béla, a tanácselnök: Álljunk meg Béláim! Nem jó lesz ez így! Menjünk odébb!
Béla, az igazgató: Minek?
- De akkor messzire kell hordani a kupacot!
Béla, a tanácselnök: Ejnye Bélám, hát nem látod, hogy útban van a kocsma? Nézz oda!
Gyerek: Ássunk egy akkora gödröt, amibe belefér ez a kocsma.
- Mi? Láttatok már ilyen buta kölyköt? Ugyan már! Eszeden vagy te? Te, hülyegyerek!
Béla, az igazgató: Béláim! Gondolkodjunk! Toljuk arrébb a kocsmát!

...
Béla, a téeszelnök (veri a zongorát, majd ránéz a kottára): Csak tudnám, mit jelentenek ezek a biszbaszok!
...
Béla, a pap: Megkérdeztem tőle, mondja meg, de őszintén, csoda ez vagy hiba?
Józsi: Mit mondott?
Béla, a pap: Azt mondta nékem az Úr, ritka nagy marha vagy te, Béla.
Józsi: Ezt mondta?
Béla, a pap: Ezt. És még hozzátette, hát azt hiszed te vén marha, hogyha nékem végre valahára eszembe jut egy valamire való csoda, akkor ezt pont ezeknél a kommunistáknál csinálnám meg? Hát azt hiszed, hogy olyan hülye vagyok? Hogy pont a szocializmusban csinálok csodát? Hogy azt mondhassák Isten nincs, ipi-apacs, kimondtuk! Ezt a csodát is mi csináltuk! Egy frászt nekik, de nem csodát! Mondta dühösen az Úr.

...
Béla, az igazgató: Itt már a rátóti ész kevés.
Béla, a tanácselnök: Béláim! Az a javaslatom, hogy menesszünk küldöttséget a megyéhez. És amíg a válasz meg nem érkezik, Tóth Józsefet függesszük fel.

...
Béla, a téeszelnök: B___a meg a kutya!
Béla, Józsi apja: És a kedves feleségét is!

...
Ezek is jól ÖSSZEFOGTAK úgy magyarosan!
-margitzoltan.blogspot.com nem vállal felelősséget a kiadói leírásban szereplő kijelentésekre. Minden felhasználó maga dönti el, hogy törvényes e az adott képek és film letöltése, használata, terjesztése!

2010. május 13., csütörtök

Összefogás a demokrácia ellen, tűzzel-vassal és szentelt vízzel!


Péterrévén nem hitelesítették a támogatói aláírásokat
2010. május 10-én jelentették, hogy Péterrévén elutasították, elküldték azokat a magyar polgárokat, akik a helyi irodában, szabályos munkaidőben szerették volna hitelesíteni a Kézfogás a Magyarségért listának szánt támogatói nyilatkozatukat. A VMSZ-es polgármester vezette óbecsei községhez tartozó nagytelepülésen a kötelességüket megtagadó adminisztrációs munkások azzal indokolták a tettüket, hogy nincsen idejük a támogatói aláírások hitelesítésére, mert más dolguk is van.
Természetesen szavuk mögött kevés a valódi értelem. A meghirdetett nemzeti tanácsi választások kiszolgálása elsődleges feladatuk, az aláírások összegyűjtése rövid időre korlátozott. Azzal, hogy a hitelesítők elutasították az embereket, alapvető demokratikus és emberi jogaik gyakorlásában akadályozták a polgárokat, akik felháborodottan távoztak, és mélységesen csalódtak a községi adminisztrációban. Közülük többen nehezen közlekedő, vagy munkahelyükről szabad napot kérő polgárok voltak.
Közleményünk célja a tájékoztatás, mert úgy véljük, hogy a közvéleménynek tudnia kell az ilyen esetekről, hogy teljes képet alkothassanak a fennálló állapotokról.
Rácz Szabó László,
a Kézfogás a Magyarségért lista jelöltje

http://www.vajma.info/cikk.php?ar=vajdasag&id=10200

A "leghitelesebb"  lista szerint: ..."ez egyfajta szuicid magatartás, de az irigység is szerepet játszik egyesek megnyilvánulásaiban"...Így van, összefogás a demokrácia ellen tűzzel-vassal és szentelt vízzel! 
Megjegyzés a "szuicid" szóra =  Szuicid az maga az öngyilkost jelenti, suicidum az öngyilkosság, tentamen suicidi=öngyilkossági tett, cselekmény. Ez egy általános megfogalmazás, hozzá szokás még tenni a módozatot, pl. Intox. cum.med., tent.suic. azt jelenti, hogy gyógyszermérgezés útján akart öngyilkos lenni valaki.

IDEVÁGÓ TÖRTÉNET:  
Nagy Margit: A VMSZ nem először aratja le munkánk gyümölcsét

Szombaton gyermekfesztivál lesz Zentán. A szervező a mi sikereinket begyűjtve szervezi. Legsikeresebb versenyeink győztesei alkotják a program gerincét. Itt lesznek a Szólj, síp, szólj! népzenei vetélkedő, a Kőketánc néptánc vetélkedő, a Vajdasági Suliszínház Fesztivál nyertesei, a kisszínészek.
Sok felnőtt is lesz a nézők között. Megkértem a szervezőt, hogy a Magyarok Magyarokért lista javára tegye lehetővé aláírás gyűjtését. Nem engedélyezte. Csak azért nem hívtam vissza a fellépőket, mert gyermekekről van szó. Zsoldos Ferenc magyarországi támogatást nyert erre a rendezvényre. Ezzel a fáradsággal mi is rendezhetnénk hasonló gyermekfesztivált, ahogy jövőre meg is fogjuk rendezni. De nem Zentán. Könnyű mások sikerein babérokat aratni.
Zsoldos Ferenc a VMSZ lista tagja és csak azért írtakozott fel oda, mert jót akar. Mert ez a VMSZ nem a régi. Valóban nem a régi? A nevek alapján nem mondanám, hogy nincsenek benne régi "harcosok".
Nagy Margit

http://www.vajdasagma.info/cikk.php?ar=vajdasag&id=10195

KARCOLAT: A "társadalmi" nyerészkedők már csak ilyenek, más munkájának gyümölcséből táplálkoznak, más tollával ékeskednek a szegény nép vérét szívják!

Kettős állampolgárság - Fico: nemzetbiztonsági kockázat


Árpádházi királyi zászló

Illusztráció : Árpádházi királyi zászló, amely egykoron Pozsony várát is ékesítette


Csütörtöki pozsonyi sajtóértekezletén a szlovák miniszterelnök leszögezte: a magyar lépés a magyar-szlovák alapszerződés megsértése és ellentétes a nemzetközi joggal; ha a törvény elfogadásra kerül, Szlovákia nagyon kemény választ fog adni és a nemzetközi intézményekhez fordul az ügyben. "Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) kisebbségügyi főbiztosa elé terjesztjük mint biztonsági problémát" - közölte a miniszterelnök. Első válaszlépésként - fejtette ki Fico - Szlovákia visszahívta budapesti nagykövetét. A külügyminiszter ugyanakkor utasítást kapott, hogy dolgozzon ki egy elemzést arról, milyen következményei lehetnek a magyar lépésnek, és milyen szlovák válaszintézkedések jöhetnek szóba. Ha a magyar parlament döntést hoz, akkor a szlovák parlament reagálni fog erre. Szerinte a kettős állampolgárságnak megvannak a maga szabályai: alapvetően kétoldalú megállapodás alapján válik lehetségessé, s az érintettnek legalább bizonyos ideig a másik államban is laknia kell. Szerinte az, hogy a magyar fél most állandó lakhely nélkül adna állampolgárságot "alapvető megsértése" a nemzetközi jognak. "Ha az állampolgársági törvény módosítását elfogadják, az szerintünk a jószomszédi kapcsolatok elvének megsértését fogja jelenteni" - szögezte le a kormányfő. Rámutatott: a magyar lépés "nagyon jelentősen befolyásolhatja a választások előtti hangulatot Szlovákiában", és "rontani fogja a szlovák-magyar kapcsolatokat". Fico szerint a magyar állampolgárság azokat is meg fogja károsítani, akik azt kérni fogják. Megjegyezte: ilyen kettős állampolgárok nem dolgozhatnának például a rendőrségnél, a bíróságokon és néhány más nemzetbiztonsági szempontból érzékeny munkakörben. A kormányfő emellett "durvának és arrogánsnak" minősítette azt a módot, ahogy Budapest a tervezett lépést Pozsony tudomására hozta. "Ez egoista, arrogáns és veszélyes eljárás a Fidesz részéről" - jelentette ki Fico. Hozzátette: beteljesültek a legsötétebb várakozások, azok a dolgok, amikre már korábban figyelmeztetett Pozsony. Szerinte a Fidesz ezzel a lépéssel szeretné teljesíteni vízióját "a 15 milliós kárpát-medencei magyarságról". A miniszterelnök ismételten hangsúlyozta, hogy Szlovákia számára rendkívül súlyos nemzetbiztonsági problémáról van szó. "Kilelt a hideg, amikor tegnap este tájékoztattak a Lajcák-Martonyi megbeszélés eredményéről" - jelentette ki egyebek között Fico.

"Az én juhaim hallgatnak a hangomra." (János 10,27a)


Korhecz: A Magyar Összefogás listája a leghitelesebb
A LISTAVEZETŐ SZERINT NEM CSAK AZ A FONTOS, HOGY EGYESEK MIT MONDANAK, HANEM AZ IS FONTOS, HOGY KI MONDJA
Május 12-én Szabadkán a Vasutas helyi közösség épületében mutatkozott be a Magyar Összefogás listája. A június 6-án sorra kerülő nemzeti tanács választásokon a szavazólapon ez a lista az első helyen szerepel majd, vagyis azok, akik a Magyar Összefogásra szeretnének leadni voksukat azoknak az egyes számot kell bekeretezniük. A szerdai lakossági fórum vendége dr. Korhecz Tamás listavezető, Dolinszky Árpád evangélikus szuperintendens és Báló Tibor törökbecsei tanár volt.
- A Kárpát-medencében elsőként a vajdasági magyarok fogalmazták meg azt az igényt, hogy a magyarság önazonosságát érintő kérdésekben a közösség választott képviselőinek kell a döntéseket meghozniuk – kezdte beszámolóját dr. Korhecz Tamás. – Ez egy természetes igény, és azt gondoljuk, hogy nem egy belgrádi miniszternek kell eldöntenie azt, hogy milyen tankönyvből tanuljanak a magyar gyerekek, hol legyen iskola, milyen tantervek alapján tanítsanak, vagy mit írjon a Magyar Szó. Ma eljutottunk oda, hogy végre megteremtődtek az alkotmányos és törvényes feltételei annak, hogy a magyarság közvetlenül, többpárti választásokon megválaszthatja azt az autonómia testületét amely döntéseket hozhat az állam helyett, vagy éppen az állammal együtt a vajdasági magyarságot érintő kérdésekben. Ezeket az eredményeket nem a szél fújta be az utcáról és nem Belgrádban születtek meg, hanem egy eredeti magyar politikai érdekérvényesítési folyamat eredménye – mondta dr. Korhecz, majd hozzátette, hogy az elért eredmények mások számára modell értékűek, de sajnos akadnak többen is a vajdasági magyarság soraiból, akik ezt a szellemi terméket semmisnek tekintik. A listavezető szerint ez egyfajta szuicid magatartás, de az irigység is szerepet játszik egyesek megnyilvánulásaiban. Június 6-án kiderül az, hogy vajon a vajdasági magyarság élni tud-e autonómia esélyével.
- A választók olyan embereket juttathatnak a döntéshozatal közelébe, akik képesek lesznek élni az autonómia esélyével. Az eredmények kézzelfoghatóak lesznek. A siker azonban nem garantált. A választásokon nem mindig az nyer, aki a legtöbbet tett le az asztalra. Bismarck szavaival élve a férfiak a legtöbbet vadászat után, háborúban és a választások előtt hazudnak, éppen emiatt nem árt az, ha az ember a voksolásra úgy megy el, hogy egy kicsit a szavak mögé tekint. Nem csak az a fontos, hogy egyesek mit mondanak, hanem az is fontos, hogy ki mondja. A Magyar Összefogás listája a leghitelesebb. A Vajdasági Magyar Szövetség a pártérdek helyett a nemzet, a közösség érdekét tartotta szem előtt, akkor amikor a listát felállította – fogalmazott dr. Korhecz. A vajdasági kormány tagja szerint a VMSZ önmérsékletet gyakorolt akkor, amikor a listát összeállították, hiszen a párt számára az összefogás mindennél fontosabb volt. A Magyar Összefogás listáját többek között a program határozza meg, olyan vállalások, amelyek számonkérhetőek, lekövethetőek lesznek.
- Az ember olyan személyekkel találkozhat a Magyar Összefogás listáján, akik 10, 20 vagy éppen 30 éve folyamatosan bizonyítják azt, hogy mennyire fontos számukra a magyarság, és ezt tetteikkel igazolni is tudják.
Dr. Korhecz Tamás elmondása szerint nagy megtiszteltetés érte akkor, amikor felkérték listavezetőnek. A felkérést annak ellenére vállalta, hogy tudatában volt annak, hogy cserébe sok mindent el kell viselnie, még az övön aluli ütéseket is, és egyesek rágalmazásait, hazugságait.
Dolinszky Árpád evangélikus püspök kifejtette: a nemzetiség megőrzése nem politika, hanem a megmaradás kérdése.
- Történelmi egyházaink évszázadok óta a magyarság ügyének hordozói. Úgy gondolom, hogy a Délvidéken az egyházaknak nyíltan fel kell vállalniuk a hitoktatáson keresztül az anyanyelv ápolását. Az egyházaknak arra kell törekedniük hogy részt vállaljanak a nemzet megmaradásában – mondta Dolinszky.
Báló Tibor törökbecsei tanár elmondta, hogy VMSZ-es politikusként került fel a listára, azonban már 29 éve mint pedagógus, népművelő tevékenykedik. Báló fejlesztési menedzsmenttel 1998 óta foglakozik, mint a helyi és a regionális fejlesztési központok tanácsadója, és több mint 100 hazai és külföldi program sikeres szerzője és kivitelezője.
Az előadások végén a lakossági fórumon résztvevők kérdéseket tehettek fel a vendégeknek.
Tomek Viktor

http://www.vajdasagma.info/cikk.php?ar=vajdasag&id=10198

IDÉZET: Gyurcsány: "Hazudtunk reggel, éjjel meg este"

2010. május 11., kedd

SU per MAN ?

Teljes méretű kép megtekintése
KINEMATOGRÁFIA:
Superman, születési nevén Kal-El a Krypton bolygóról származik, amely egy kozmikus szerencsétlenségben megsemmisült. Apja, Jor-El az utolsó pillanatban a csecsemő Supermant egy űrhajóba tette és kilőtte a világűrbe. Az űrhajója a Föld bolygóba csapódott, ahol a gyermektelen Kent házaspár megtalálta és felnevelte (mint később kiderült, Jor-El választotta ki a családot fia számára). A szülei a Clark nevet adták neki. Mivel a szülőbolygóján sokkal elviselhetetlenebbek voltak az életkörülmények, az ottani élőlények alkalmazkodtak a nehéz életkörülményekhez. A Föld sokkal barátságosabb, mint a Krypton bolygó. Ezért Superman átlagos képességei itt a Földön emberfelettiek, természetfelettiek...
VAJDASÁG MA: 
Dr. Korhecz Tamás, a "nélkülözhetetlen"A VMSZ vezetősége dr. Korhecz Tamást nevezte ki a Magyar Összefogás listavezetőjének. Miért? Ismertették velünk, hogy dr. Korhecz Tamás harmadik megbízatási ciklusban tartományi jogalkotási, közigazgatási és kisebbségi titkár. Továbbá arról is beszámoltak, hogy dr. Korhecz Tamás két újvidéki magánegyetemen tanít, mint tanár és két budapesti egyetemen ad elő mint vendégtanár. Nyolc éve tagja a Magyar Nemzeti Tanácsnak és még számtalan más funkciója is van. Ami fontos, és a jelentésből kimaradt, véleményem szerint, hogyan tud egy személy egy időben ennyi feladatot sikeresen elvégezni. Mit tett és hogyan mint tartományi titkár a vajdasági kisebbségek mindennapi gondjai, problémái megoldásáért és mint a Magyar Nemzeti Tanács (MNT) tagja a vajdasági magyarság mindennapi gondjai, problémái megoldásáért. Hogyan tudja dr. Korhecz Tamás az utolsó két évben 10%-os munkaidővel elvégezni a tartományi jogalkotási, közigazgatási és kisebbségi titkár teendőjét. (Mivel 90%-os munkaidejére állandó munkaviszonyt létesített az egyik újvidéki magánegyetemnél.) Miért a VMSZ vezetősége nem javasolt másik személyt dr. Korhecz Tamás helyett, aki százszázalékos munkaidővel végezte volna a tartományi titkár tárcavezető teendőit. Hogyan teszi mindezt, ha karrierjét nem gyakornokként kezdte, hanem az első munkahelye a tartományi jogalkotási, közigazgatási és kisebbségi titkár tárcavezetője. Ez úgy néz ki, mintha valaki a házépítést nem az alapból kezdené, hanem a tetőtől. Éppen ezért vonták meg a bizalmat dr. Korhecz Tamástól a magyar választópolgárok szülővárosában, Szabadkán, a 2008-ban megtartott választásokon óriási többséggel. De, sajnos, erről sem a VMSZ vezetősége, sem dr. Korhecz úr nem akartak tudomást venni, hanem a VMSZ javasolta, dr. Korhecz úr pedig elfogadta a harmadik mandátumot „truccból”, és végzi is 10%-os munkaidővel csakis azért, hogy megakadályozza a részarányos foglalkoztatási folyamat elindítását.Én ezúttal csak két példát említenék, hogyan végzi dr. Korhecz Tamás gyakorlatban az MNT tagjaként és tartományi titkár teendőit.
1. Az MNT februárban Zentán megtartott ülésén Kókai Péter indítványozására megállapította, hogy a vajdasági magyarság érdekei nincsenek meghatározva és ezért ennek az érdeknek megsértéséért senkit sem lehet felelősségre vonni.Ezt a feladatot éppen dr. Korhecz Tamásnak és dr. Józsa Lászlónak kellett volna elvégezni nyolc évvel ezelőtt.Így pedig az MNT kiváltságos munkavállalói (Pásztor Bálint, Varga László, Józsa László, Kucsera Géza és ki tudja még hányan) nyolc éven át kapták rendszeresen fizetésüket, honoráriumokat, tiszteletdíjakat, napidíjakat, útiköltségeket, ki tudja mit még nem, amelynek összegét talán soha nem tudjuk meg anélkül, hogy feladataik meg lettek volna határozva és számon lehetett volna kérni a munkavállalóktól azoknak teljesítését. És mindezt a Magyar Nemzeti Tanácsnak nyújtott támogatásból, az adófizetők pénzéből, annak ellenére, hogy a magyarság érdekei a mai napig nincsenek meghatározva. Legyünk őszinték, van-e valaki, rajtuk kívül, aki ilyen munkát tud magának a jelenlegi körülmények között biztosítani. Éppen talán itt van a felelet arra is, hogy az MNT és a VMSZ sem nem is merészkedett (bár alapvető kötelessége lett volna a listaállítás előtt) megírni egy beszámolót-jelentést az elmúlt nyolc évben elvégzett munkájáról. Annál inkább, mert a VMSZ-nek a 35 tagú MNT tag közül 28 VMSZ tagja van.


2. Részarányos foglalkoztatás. Már két VMSZ-kampány horderejű ígérete, több ezer munkahely az állami közszférákban, a vajdasági kisebbségeknek anyanyelvi oktatás iránti érdeklődés növelése, Vajdaság, mint európai régió, affirmálása stb. dr. Korhecz Tamásnak, mint tárcavezetőnek, a mai napig „nem jutott ideje”, hogy titkárságával egy ilyen értelmű indítványt kidolgozzon, közvitára tegye, majd a Vajdasági Képviselőháznak benyújtsa megvitatásra. Ez egyben üzenet is a többségi nemzetnek, hogy a vajdasági kisebbségeknek nincs igényük a részarányos foglalkoztatásra. De ez egyben egyfajta magatartásra is utal, hogy viszonyul egy több magas rangú tisztséget betöltő VMSZ által javasolt tartományi tárcavezető titkár, nemcsak a magyar, hanem az összes vajdasági kisebbségi munkanélküliek iránt, akik talán éppen éveken keresztül várják épp a részarányos foglalkoztatás alkalmazásától a lehetőséget a megélhetési minimum biztosítására. A VMSZ elnöke dr. Korhecz Tamást nevezte ki a Magyar Összefogás listavezetőjének, egyértelmű üzenetet küld a vajdasági magyarságnak, és a vajdasági többi kisebbségnek is, hogy dr. Korhecz Tamás tevékenysége példamutató és folytatni kell az újonnan választott Magyar Nemzeti Tanácsban is. Mindezt csak azért mondtam el, hogy június 6-án a magyar választási listára feliratkozott választópolgárok mindezen tényekről tudomást szerezzenek és ezáltal önállóan döntsenek akarják-e folytatni azt ami eddig volt, és vállalni és viselni annak következményeit, vagy új listákon új embereket választanak, és nekik adnak lehetőséget, hogy felajánlott programjukat érvényesítsék, nemcsak a listán felírt választópolgároknak, hanem minden magyar polgár gondjai megoldásán tevékenykedjenek.
Mgr. Zavarkó Sándor 
http://www.vajdasagma.info/cikk.php?ar=olvasok&id=6  
Miből nő az MNT-és cserebogár?    Miből-miből,     támogatásból!
FONTOS:  http://docs.google.com/viewer?url=http://www.puma.vojvodina.gov.rs/dokumenti/Konkursi/2010/manjine/1/Rezultati_etnicke.pdf&pli=1
A legényanyában, ekkor mondta a párt - titkár, gyerünk el a kocsmába igyunk és gondolkodjunk!!!

Tiltakozik a Kézfogás a Magyarságért listavezetője





Tiltakozó közlemény

A Kézfogás a Magyarságért MNT lista listavezetőjeként nyilvánosan tiltakozom a VMSZ vezetőinek nyomásgyakorlása ellen, amivel igyekeznek meggátolni listánk rajthoz állását. A nyomásgyakorlás és fenyegetőzés listánk jelöltjei és támogatói ellen nyilvánul meg, akik között VMSZ tagok is vannak, kik elégedetlenek pártjuk vezetőinek munkamódszerével. A nyomásgyakorlás és fenyegetőzés párfegyelmi előrevetítésében, támogatás-megvonással és munkahelyi felmondással való fenyegetőzésben, sőt fizikai megtorlás kilátásba helyezésében nyilvánul meg.
Ily módon az MNT első titkos választását már az előkészületi fázisban beárnyékolják az eddigi hatalmi párt nem demokratikus megnyilvánulásai. Listánk számára a választási kampány még nem kezdődött meg, de a magyar választópolgároknak joguk van tudomást szerezni arról, mi történik a választásokra való felkészülés hátterében.


Bunyik Zoltán

Az itt említett párt is az alapszabályzatában a demokrácia szót és a másként gondolkodók véleményének tiszteletben tartását és a toleranciát szorgalmazza (...)! A gyakorlatban a módszerválltás után (2000) a "demokratikus" előjelű pártok átalakultak autokratákká és közelebb állnak a diktaturához, mint a demokrácia alapelvéhez! A politikai ellenfél (másként gondolkodó) ma ellenség (ABST. meta. ELÍT. [emberek közötti, gyak. kibékíthetetlen viszonyra] ELÍT. [gonoszul ártani akaró] rosszakaró; NEG.gyakran ELŐZ. is [összeveszett, gyak. kibékíthetetlen, ártani akaró] haragos; SEM. gyakran POZ. [vmiben, vmivel szemben álló v. egyet nem értő] ellenfél; így is:SEM. így is:ELŐZ. fél;GEN. rivális; SEM. szemben álló fél     ősi ellenségek   esküdt ellenségek a szó szoros értelmében és le kell dózerolni minden eszközzel a közélet porondjáról. A hatalom eszközeit folyamatosan bevetik, nem azért közdöttünk a diktátor ellen, hogy a finomítottab és alantasabb módszereket varjanak a nyakunkba! A TOLERANCIA és a DEMOKRÁCIA alapelve, hogy mindenkinek egyenlő esélyt kell biztosítani és megmutatkozik a rátermetség itt meg azzal állunk szemben nap mint nap, hogy nyomásgyakorlás, fenyegetőzés, fizikai és szellemi megtorlás, mobing...Még az kell, hogy az MNT üléseit latinul vezessék le, mert Vatikán város előterjesztette a püspök jelöltnek e nyelven való misézést! Urbit et orbi...elMeNTél józan...


UI: -Mivel püspökünk POLITIZÁL és nem ér rá, még egy csókai bérmálkozási misére sem, becsületére válljon Húzsvár László nyugalmazott püspükünk helytállása és tartása az egyház és a hívek írányába! Az ég tartsa közöttünk még sokáig!


Margit Zoltán

Jogosulatlan távoli kódfuttatás!


Adobe Reader
Adobe Acrobat

Get Adobe Reader
Adobe Reader


PROBLÉMA:


Az Adobe Acrobat és Reader alkalmazásai olyan sebezhetőséget tartalmaznak, amelynek kihasználásával a támadók kártékony kódokat futtathatnak le az érintett rendszereken, és különféle műveleteket hajthatnak végre azokon. A sérülékenység részleteit az Adobe nem árulta el, és csak annyit lehet tudni, hogy az összefüggésbe hozható az alkalmazások JavaScript kezelésével. A biztonsági rés az Adobe Acrobat valamint Reader szoftverek Windows, Linux és Mac OS X kompatibilis változatait is érinti. 


MEGOLDÁS:


Az Adobe érintett alkalmazásaiban a JavaScript kezelésének letiltása a beállítás menüben. Csak megbízható forrásból származó dokumentumok megnyitása.

Az Adobe Reader és Acrobat 9-es verzióihoz a www.adobe.com weboldalról letölthető a szükséges frissítés a 9.1-es változat formájában.



-margitzoltan.blogspot.com nem vállal felelősséget a kiadói leírásban szereplő kijelentésekre. Minden felhasználó maga dönti el, hogy törvényes e az adott program használata!

2010. május 10., hétfő

Nemcsak a U2-nak lehet 360° a színpada, neked a desctopod lehet hasonló!



A 360desktop (64-Bit) 360°-ossá alakítja a Windows asztalodat.

Ezzel az ingyenes programmal, nem fog elfogyni az asztalod. Egy 360°-os háttérképet installál a program.

Két 360°-os háttérkép található a csomagban. A szerző oldaláról letölthető több is.
(32 bites verzió)


margitzoltan.blogspot.com nem vállal felelősséget a kiadói leírásban szereplő kijelentésekre. Minden felhasználó maga dönti el, hogy törvényes e az adott program használata.

Népszerű bejegyzések

Follow on Bloglovin