Margit Zoltán: 2011. 05. 22. - 2011. 05. 29.

2011. május 26., csütörtök

Nemzeti alapon történt támadás a csókai általános iskolában?


Agyrázkódás és lelki trauma az iskolában


Súlyosan bántalmaztak egy hatodikos kislányt a csókai általános iskolában 
– A rendőrség és a tanfelügyelő is vizsgálódik

A súlyos lelki és testi traumán átélt kislány édesanyja, Szemerédi Laura így foglalta össze a történteket:

– Május 17-én a hatodikos lányom osztályfőnöke telefonált, hogy sürgősen menjek be az iskolába, valami történt a lányommal. Amikor beértem az iskolába, a lányom nagyon rossz állapotban volt, el volt fehéredve, reszketett. A pedagógus jelenlétében elmesélték, hogy a nagyszünetben berángatták a lányomat a VI. a osztályba, és betuszkolták a szekrénybe. Több fiú is fogdosta a szekrényben, akkor sem hagyták békén, amikor kiengedték. Amikor a lányom megpróbált kimenekülni az osztályból, felbuktatták, megragadták a lábánál és a hóna alatt, felemelték, majd a földre dobták. Nagyon beverte a fejét.
Amíg a földön feküdt, több fiú taposta a hosszú haját, amitől a haja egy része kiszakadt. Eközben a többi fiú megpróbálta lehúzni a nadrágját és a blúzát. Csak akkor engedték el a lányomat, amikor egy másik kislány szólt az osztályfőnöknek. Elmentem a rendőrségre, hiszen mégsem hagyhattam szó nélkül, hogy súlyosan bántalmazták a gyerekemet az iskolában, ahova azzal a tudattal indítom útjára minden nap, hogy ott biztonságban van, a tanárok felügyelete mellet nem eshet bántódása. A rendőrségről az orvoshoz mentünk, majd végül a kórházban kötöttünk ki. Három napig bent tartották a Zentai Kórházban, mivel agyrázkódást állapítottak meg nála, és súlyos lelki trauma érte. Egy hétig nem ment iskolába, nagyon megviselték a történtek, nehezen tudja mindezt feldolgozni. Ilyen súlyos incidenst nem lehet elbagatellizálni, mondván, hogy a csintalan diákokat majd megrovóban részesíti az iskola. Mint kiderült, összesen hét szerb diák, hatodikosok és nyolcadikosok vettek részt a támadásban. Megdöbbentő a szülők hozzáállása, a hét támadó diák szülei közül mindössze egy keresett meg és sajnálatát fejezte ki a lányomat ért bántalmazás miatt, és mint mondta, hasonló helyzetben ő is úgy járt volna el, ahogyan én tettem. A többi szülő nem akarja érteni, mi itt a probléma. Két diák kidobás előtti megrovót kap. Az igazgatónő nem volt aznap az iskolában, másnap azzal hívott fel, hogy rosszak a gyerekek nem is tudnak mit kezdeni velük, és nem is nevezné incidensnek a dolgot. De hol voltak a tanárok? Hiszen még akkor is bántalmazták a lányomat, amikor már becsöngettek. Sőt, megfenyegették, hogy hazafelé is ellátják a baját, ha valakinek panaszkodik. Az iskola tudtommal nem jelentette az ügyet a rendőrségnek, amely kezdeményezésemre vizsgálatot folytat, a hét végére várható a vizsgálat befejezése. A lányom és én úgy gondoljuk, hogy nem nemzeti alapon történt a támadás, viszont minden szempontból ki kell vizsgálni az ügyet – mondta az elkeseredett anyuka.



Az esettel kapcsolatban vizsgálódott a községi tanfelügyelő, 
Jasztrebinác János is, aki elmondta, a tanfelügyelő lehetőségei igen behatároltak.

– Az eset 17-én történt, amint értesültem róla, felhívtam az igazgatónőt, hogy rendkívüli tanfelügyeletre az iskolába látogatok. Az iskolában az igazgatónő nem tudott választ adni sem arra a kérdésre, mikor történt az eset, sem arra, hogy kik voltak az ügyeletesek. Az ügyeletes tanároktól jelentést sem kért, holott a saját iskolájában egyedül az igazgató jogosult vizsgálódni. Nem tett semmit a hatáskörébe tartozó intézkedések közül. Kénytelen voltam félbeszakítani a rendkívüli tanfelügyeletet. A rákövetkező napon, május 19-én kaptam meg az ügyeletesek nyilatkozatát, amelynek értelmében az incidens a becsengetés és a tanároknak szóló csengetés között zajlott le. Három tanterem van az épületnek abban a sarkában. Hogyan lehetséges az, hogy a három osztályba a három tanár közül egyik sem ért be időben? Az előttünk álló hét végén ismét ellátogatok az általános iskolába, és amennyiben az intézmény vezetősége továbbra is csak a sötétben tapogatózik, és nem indítják meg a mulasztást elkövető dolgozók ellen a törvényes eljárást, akkor személyesen fogom megindítani az eljárást az intézmény ellen. A probléma gyökerei nagyon mélyre nyúlnak, ha csak egy év távlatából nézzük a dolgokat, akkor is látszik, az iskolát már a második megbízott igazgatója vezeti. Ahol a politikai játékok az úr, ott a tanfelügyelő csak papírtigris – mondta a csókai általános iskolában uralkodó állapotokat összegezve Jasztrebinác János.

Gergely József -Tiszavidék- Magyar Szó

Időben szóltam a bajok mélységéről, felhívtam a közvélemény figyelmét, mindhiába, a bennfentesek füle botjukat sem mozgatták meg! Egy teljes hónapig levelezgettem a Magyar Szó csúcsával, hogy írásomat közölje le, a mái napig nem tette meg csak utalt a cikkében a "terjedelmes" levelemre!    Az eset nem történt volna meg, ha mindenki a dolgát végezi. Csóka szellemi fertővé és erkölcstelen góccá vált és már a gyermekeinket is mételyezik a fúriák! Mi lesz a következő lépés a szerencsétlen áldozatul esett kislányból bűnbakot fognak csinálni? Minden előjel arra mutat, hogy igen is nemzeti alapon történt brutális leszámolásról van szó, így nevelik a gyermekeiket a módos csókai államajkú szülők, sajnos nem véletlen, amit lát a gyermek a családban, olyan képet visz magával az iskolába! Mit lát a gyermek? A módos szüleinek csicskásai a csókai magyarok, akik egy pet-flakon sörért kulturált szeméthordást vállalnak és amit lehet megtenni a Jupiternek azt megteheti Jupiter gyermeke is! Az "érdekvédő", csak saját anyagi helyzetével foglalkozó kis-csókai magyar politikum struccként a homokba dugja a fejét a koalíciós szerződés értelmében. 2004-ben az általam vezetett önkormányzat bukása egy aktatáskába és egy mobiltelefonba került, nagy érték ugye? Ma a gyermekeinket mennyiért adtátok el? Egy pet-flakon sörért? SZÉGYEN ÉS GYALÁZAT!
A demokráciában az igazgató önként lemondott volna a pozíciójáról, de mi nem demokráciában élünk hanem pártokráciában és a húsos fazék védelme felülírja a gyermekeink és jövőnk érdekét is, így majd a nagy demokrácia szólamú pártocska kis-magyar koalíciós partnerével kitalál valamit a káder védelem érdekében, de ne feledjétek ti demokraták..., hogy példát statuáltatok a temerini fiúkon, ideje, hogy saját magatokon is példát statuáljatok, bizonyítva, hogy Szerbiában él a jogállam intézménye!

Mélységesen elítélem a történteket, a kislánnyal és családjával együtt-érzek. Imádkozom, hogy a bűnösök elnyerjék méltó büntetésüket!

Margit Zoltán



Margit Zoltán írta a Facebook-on kerkedett konstruktív vita alapján:

A rendszerrel van elsőként gond, mert ugyebár úgy kezdődött, hogy a gyermekkel tudatosították a jogait, ami nem baj, mert alapvető emberi jogok szférájába tartozik. A tanárok is értesültek kötelességeikről. Az utolsó iskolaszék ülésen közvetlen az incidens után egy nappal, kiderült, hogy létezik "etikai" kódex mely a tanár, diák öltözködéséről szól viszont tartalmát nem ismerik (miniszoknya, rohaalól kívirítófehérnemű...) Kérdésemre, hogy van e szabályzat amely a gyermekek biztonságát szavatolja az igazgatói válasz NEM volt, mert állítólag a törvény nem követeli. Amennyiben katasztrófa történne, amint látom katasztrófális lenne a kimenetele. Továb mentem, kérdeztem ki volt az ügyeletes tanár a válasz NEM TUDOM volt! Itt csak a fötelyő kell és semmi más! Milyen igazgató az aki nem tudja hol vannak az alkalmazottai? A sértett gyermek édesanyjának igaza van, amikor azt mondja, hogy a gyermeket átadta az iskolának és úgyanúgy kell visszakapnia! Az iskola nem menhely és nem idomárok felügyelik a menhely lakóit! Jogász emberrel kozultálva megtudtam, hogy az iskola hatalmas kártéritést fog fizetni a történtek alapján. A BTK alapján a 14 év alatti kiskorúak mentesítve lesznek a törvény szigorától, megússzák egy ejnye-bejnyével! Ebben az esetben is alapgond merül fel, az iskola alkalmazottai elhagyták a munkahelyüket, amely súlyos fegyelmi vétség és ezt nem lehet félremagyarázni, hogy a tanár ilyen meg a diák meg olyan!!! Az oktatási rendszer csődjét a munkanélküliek milliós tábora bízonyítja, nem kapnak versenyképes tudást a munkaerő piacon! Minden mérhető ez esetben is, de félremagyarázások tömkellegébe ütközünk. A tánár "produktuma" a versenyképes tudással rendelkező diák, nos ezt nem tudja az oktatási rendszer biztosítani! A nyugati típusú oktatási rendszert meg sem merem említeni, ahol is a diák a tudását csak az iskolában szerzi meg és a szülőnek nem kell görnyedni a nebulót tanítva délután és más munkáját végezve! Itt mi folyik? A tanár beosztja a szülő idejét, annak a szülőnek idejét akinek a képzetsége nem kötődik az oktatáshoz, ez szomorú! Itt nem tudja mit kell csinálnia a jobbkéznek és mit kell csinálnia a balnak, de egyet tudnak a biztos állami fizetést felvenni a hó végén ezt tudják, azt a kezet meg, amely a kenyeret az asztalra teszi jól lenézni, hogy sült paraszt! Mindenkinek joga van viszont a kötelesség alól szökik mindenki, mint az ördög a szentvíz elől!!!

Végezetül bevárjuk a rendőrségi hivatalos jelentést, amely útmutatót fog nyujtani az iskolaszéknek is. A választások előtt nemzetieskedő politikum meg így is - úgy is félrefogja magyarázni ill. tagadni fogja mi is történt valójában!

Népszerű bejegyzések

Follow on Bloglovin