Margit Zoltán: 2012. 03. 18. - 2012. 03. 25.

2012. március 23., péntek

Újabb "nagyágyú" hagyta el a zászlóshajót...


Bacskulin István

Bacskulin István hosszabb "vajúdás" után döntött úgy, hogy elhagyja a zászlóshajót, bár emlészem ment már ő gyalog is Szabadkáról a pipacsos nemzeti Palicsra onnan a szülőföldet jelentő Horgosra és újra visszaállt a legénység sorai közé, nos kiváncsian követem az eseményeket, merre megy a legszebb, ...legjobb, ...legokosabb, ...legszentebb... zászlóshajó az Armageddon vizein... 

István, ahogyan írja a függetlenség zászlaja alatt indul a cápákkal hemzsegő vizeknek! Kína felé nem mehet, mert Tibet függetlensége melletti kiállása végett, ott nem jó vendég sőt, "perszonálisan non grátá"...! Az EU, hm...talán jó rálátás! Jó szelet!

Kilépési nyilatkozat - képre kattintva nagyobb méretben olvasható

2012. március 19., hétfő

Gyökeres változást!


Az MRM elnökének levele


Kedves Hölgyem/Uram! Kedves Barátunk!


Olyan időkben, amikor egy közösség életét problémák sora terheli, és a jövőképét olyan emberek festik rózsaszínűre, akik az utóbbi 17-22 év alatt maguk feleltek a délvidéki magyarság sorsáért, a polgárok kezében hatalmassá duzzadt a döntés felelőssége. Rémisztő mértékben felgyorsult a magyarság civil életének, egyházi közösségeinek és gazdasági tényezőinek egy kaptafára formálása, olvasztótégelybe való erőltetése.

És milyen célt szolgál mindez? Talán valami nemes feladatról van szó? A délvidéki magyarság megmentésére és felemelésére tett kísérlet? 

Sajnos, nem! Ezek a folyamatok a délvidéki magyar polgárok függőségéhez vagy elriasztásához vezetnek. Függőség, amely a pártkönyvecskékhez és a sikeres pályázati forrásokhoz kötöttek. Vagy elriasztás, amely a saját nemzetünktől való elidegenedéshez és a szerb pártokhoz való csatlakozáshoz, illetve átszavazáshoz fog vezetni.

A szavazatmaximalizálás és a hatalmi pozíciók megerősítése közben olyannyira elragadtatták magukat a szóban forgó ,,vezérpártnál”, hogy már a nemzetiségi jelleget is kezdik háttérbe szorítani. A kisebbségi/nemzetiségi párt kezd átalakulni egy vegyes, magyar-szerb ,,multikulti” tömörüléssé, és ennek ékes példái a belgrádi, hódsági és óbecsei alapszervezetekben (meg még ki tudja milyen helyeken) zajló folyamatok. Veszélyes dolgok ezek, mert a magyar érdekvédelem szétverésének első lépéseiről van szó, ahogyan Felvidék példája is megmutatta már.

A belgrádi és újvidéki központú szerb pártok pedig kapva kapnak az alkalmon, és újból a magyar szavazatokra pályáznak. Sajnos, nem esélytelenül, hiszen a korábbi választásokon a délvidéki magyar szavazatok közel felét besöpörték maguknak. Nyilván, a gazdasági és anyagi jellegű ígéretek vonzóan hatnak az elszegényedett magyarság köreiben. Nem beszélve a már említett agresszív vezérpárti törekvésekről, amelyek köszönő viszonyban sincsennek a magyarság valós, nemzeti érdekeivel.

Itt lép a képbe a Magyar Remény Mozgalom. Alulról szerveződő, tiszta múltú és nemzetileg elkötelezett szervezet, amelynek tagjai a nulláról indulnak és az ismertetett körülmények között próbálják megállni a helyüket, és tartást adni a délvidéki magyarság számára. Minket nem kötnek és nem is fognak kötni semmiféle háttéralkuk, mocskos politikai egyezségek és önző magánérdekekből fakadó mesterkedések! Reálisan látjuk a szerbiai viszonyokat, a magyarság rossz helyzetét és a sokasodó teendőket. Minderre van programunk, emberállományunk és elkötelezettségünk! Természetesen, szükségünk van a polgárok, az Önök támogatására is! Enélkül nem megy!

A szerbiai választásokat 2012. május 6-án tartják Délvidéken is. Számunkra ez lesz az első valódi megmérettetés. Nem lesz könnyű anyagi támogatás nélkül, a cenzúrázott média mellett és politikai ellenszélben véghez vinni a célunkat, eljuttatni üzenetünket.

Számunkra minden segítség és mindenki számít! Az Önök közbenjárását és támogatását meg fogjuk hálálni.

Anyagi támogatás (felajánlás a kampányköltségek fedezése céljából):

Aktivisták (terepi munka, szórólapozás, plakátragasztás, adminisztráció):

Aláírásgyűjtők (a polgárok támogatói aláírásainak gyűjtésében való segítkezés):

Aláírással történő támogatás (jelöltjeink és jelöltlistáink egyszeri, írásos támogatása):

Tagok (a mozgalomhoz, illetve az ifjúsági csoporthoz való csatlakozás):

(kattintson a megfelelő linkre/linkekre)  

Egyúttal, szeretném figyelmébe ajánlani az MRM választási programját, amely megtalálható a párt honlapján (www.mrm.rs). Programunkat a valós igények és a nemzetiségi pártok hatásköreinek, feladatköreinek felmérése alapján alakítottuk ki. Az önrendelkezéssel és az identitással kapcsolatos témakörökön túlmenően megoldásokat kínálunk a gazdaság, a szociális kérdések és a mezőgazdaság területén is. A 30 pont alatt megfogalmazott programunk egy olyan szamárvezető lesz képviselőink számára, amely mindig emlékeztetni fogja őket, hogy melyik az a helyes út, melyet minden körülmények között végig kell járniuk. Az MRM az a szervezet, amely sohasem fogja elárulni az önálló magyar érdekvédelmet, ezért csak elvszerű és a választóink számára is előrelátható politikát fog folytatni.

Önökért – Szülőföldünkért – Jövőnkért


Györekes változást!

Tisztelettel,

László Bálint

a Magyar Remény Mozgalom elnöke

Népszerű bejegyzések

Follow on Bloglovin