Margit Zoltán: 2012. 04. 22. - 2012. 04. 29.

2012. április 24., kedd

Vágatlan interjú...

A csókai Krónika felkért egy röpke interjúra....kíváncsi vagyok ebből, mit hoznak le majd a nyomtatott sajtóban...
A helyhatósági választásokon Csókán 
a 8. szám alatt indul listánk
8. Magyar Remény Mozgalom – Margit Zoltán listánkon szerepel a listavezető Margit Zoltán-kertészmérnök, Sári Júlia-fodrász, Gubacskó Sándor – okleveles agrármenedzser mérnök, Káplár Szilvia – informatikus mérnök, Süli Roland-hentes, Gubi Natália-élelmiszerkészítő technikus, Német Ferenc-nyugdíjas, Benák Anikó-kertész technikus és Süveg Melinda-óvónő.

1.      Az önök programjuknak milyen alapvető elvei vannak Csóka község számára? 
 
A programunk kiemelt törekvése, hogy az új évezredben közösségünk együttműködéséhez, életkörülményeink javításához további kézzelfogható hozzájárulást nyújtson, teret biztosítson a települések közigazgatási, gazdasági, társadalmi és szociális területeinek kölcsönös együttműködéséhez, lehetőséget adjon a változásokért történő egységesebb fellépéséhez, fórumot biztosítson a közös érdekek megismertetésére és azok megvalósítására. A program célok megvalósítása érdekében fogalmazódott meg és válhat közösségünk, a választópolgárok és a megválasztott képviselőinek és polgármesterének jövőbeni munkájának iránymutatójává.

Gazdaság  2012-2016

A községünk területén működő kis és közepes vállalkozókkal közös programot dolgozunk ki a foglalkoztatás és munkahelybővítés, a vállalkozói réteg piacképessé tétele és a termék-szolgáltatás bővítési program kidolgozásának érdekében.

Egészségügy 2012-2016

A falvakban az általános orvosok napi rendelési lehetőségének és a folyamatos gyógyszerellátási feltételeinek biztosítása.

Oktatás és Nevelés 2012-2016

Az iskolai tantermek oktatási segédanyagokkal és számítástechnikai eszközökkel történő felszerelését szorgalmazzuk a kor követelményeinek megfelelően és az európai mércékhez igazítva a község településein.

Kultúra 2012-2016

Elindítjuk településeinken a „Magyar Ház” és a „Hagyományok Háza” programot, amelynek keretében közreműködünk abban, hogy, valamennyi településünkön, falvainkban önálló, független épületet biztosítsunk a szükséges infrastruktúrával és önfenntartási gazdasági programmal együtt, kulturális egyesületeink.

Szociális politika – Gyermekvédelem – Idősek gondozása 2012-2016

Folytatjuk a szociális központ fejlesztését, infrastrukturájának és személyi szakmai feltételeinek javítását, valamint a szociális központ tevékenységének a község valamennyi településére történő kiterjesztését.

Ifjúság 2012-2016

Ifjusági szervezeteink infrastrukturális és program támogatása.


Regionális fejlesztések és együttműködések 2012-2016

Létrehozzuk a regionális együttműködések menedzselését végző szakszolgálatot, amelynek elsődleges feladata a gazdasági, oktatási és kulturális regionális együttműködések és kapcsolatok kialakításának elősegítése. Különös hangsullyal a munkahelyteremtésre és vállalkozások telepítésére községünkben.

Sport 2012-2016

A község sportpályáinak felújítását valamennyi településünkön.

Civil társadalom 2012-2016

Kezdeményezzük a civil társadalom nagyobb szerepvállalását és bevonását községünk lakosait, élőkörnyezetét és problémáit érintő társadalmi tevékenységek tervezésébe és megvalósításába.

Történelmi egyházak 2012-2016

Célunk a község településein lévő templomok felújítási programjaikban történő közreműködés. A csókai és a község településein lévő hitközségektől államilag elkobzott vagyon visszaszármaztatásában történő közreműködés.

Nyugdíjasok - aranykor 2012-2016

Kezdeményezzük olyan iroda létrehozását, amely a nyugdijasok érdekképviseletét és foglalkoztatási programjait dolgozza ki, valamennyi a nyugdijasokat érintő területeken (szociális kérdések, egészségügy, szabadidő, kultúra utazások, kirándulások, anyaországi partner szervezetek, együttműködések). Kezdeményezzük új nyugdíjas szabadidő központ létesítését.

2.      A helyi politikai életben kit lát lehetséges partnerként?

-Lehetséges és egyetlen partner a választópolgár!

3.      Mi az, ami az Önök listáját különbözővé teszi a másikaktól? 

-A listánkra jellemző, hogy hölgyek vannak többségben, -tudomásunk szerint egyetlen ilyen egész Szerbiában! Miért a hölgyek? Egyszerűen azért,  mert ők racionálisabb politikai elképzeléseket képviselnek és az ésszerűbb  megoldások hívei! Éljenek a hölgyek!

4.      A Tartományi képviselő és a választási program bemutatása.

Margit Zoltán tartományi egyéni képviselőjelöltje a Magyar Remény Mozgalomnak

-Síkra szállok a teljeskörű önrendelkezéssel rendelkező Vajdasági Autonóm Tartomány megalapításáért.

-Szorgalmazom a szigetmagyarság védelmét, szórványmagyarság fennmaradásának támogatását, a tömbmagyarság területi autonómiájának kialakítását.

-Elsődleges erőforrásaink, így a mezőgazdaság és a kisvállalkozások kiemelt támogatása és fejlesztése.

Célom:

-A lemaradott, magyarok lakta kistérségek, amilyen Csóka Község is, gazdasági és társadalmi szempontú felzárkoztatása.

-Az elvándorlás és az asszimiláció megállítása, a gyermekvállalás és a családalapítás ösztöklése Csóka Községben is.

-A közbiztonság megerősítése, a multietnikus polgárőrség felállítása, a lopások büntetésének szigorítása!

-Az egyenlő nyelvhasználat érvényesítése a gyakorlatban, vagyis hivatalokban és az utcákon egyaránt.

-Egyenlő esélyek bíztosítása a magyarság számára munkavállaláskor, az állami intézményekben való elhelyezkedéskor. 

-Egyenlő bánásmód a többségi nemzettel,  a törvénykezés és az állami hivatalok, intézmények és hivatalnokok előtt.

-A hátrányos megkülömböztetés felszámolása.

-Esély egyenlőség kis és közepes vállalkozások létrehozásában és fenntartásában.

-Szabad vallásgyakorlás és politikai nézetek végetti hátrányos bánásmód felszámolása.


5.      Mi az üzenete a választóknak?

Minden embert anya szült, a mi listánkon többségben anyák, nők, gondoskodó asszonyok vannak, ők először a gyermekek és a családok boldogulását tartják fontosnak és nem az egyéni gyarapodást, nem a mások megnyomorítása a céljuk, hanem az elesettek a gyengék védelme a fő céljuk!  Ők tudnak gondoskodni a családokról, bizonyítottak, így a községről is tudni fognak gondoskodni! Ennek a községnek anyára és gondoskodó nőkre van szüksége! Gyökeres változásokra van szükség Csóka Községben! Jöjjön és szavazzon az anyákra, a gondoskodó nőkre és őket támogató férfiakra! Szavazzon a  8. Magyar Remény MozgalomMargit Zoltán listára! Tudja Ön is! Hölgyeké az elsőbbség!

Csóka, 2012 április 24-én.

Tisztelettel,

Margit Zoltán
a  8. Magyar Remény MozgalomMargit Zoltán listavezetője




Népszerű bejegyzések

Follow on Bloglovin