Margit Zoltán: "Megszokták az európai érmeket"...

2013. április 19., péntek

"Megszokták az európai érmeket"...




Az első száma az új "vörös hétcsillagos" csókai krónikának, melyről immáron lemaradt a sarló és kalapács (azokkal dolgozni kellene, csak azért...). Az "első 53 szám kék-színű európai zászlós" volt, nos most Oroszország felé nyit Csóka község "magyar" vezetősége, mivel, hogy azoktól remélik, hogy végre-valahára "állítólag" beindítják Csóka csődbe tett gazdaságának motorját, de lehet, hogy a magyarországi baloldalnak kampányolnak a déli-végekről. Ki tudja, majd megmondja ill.  elénekelteti a csókai osztódóféle férfikórusokkal, valamilyen paprikás főző verseny közepette...

A közösségi oldalakon történő "média-kampány" jóvoltából, a csókai krónika szerkesztőségének, mit volt - mit tennie, bele kellett tennie a csókai karatékák európai sikereit, igaz az utolsó lapra kerültek, no de az utolsókból lesznek az elsők!

Íme az szöveg:

Szerbia karate válogatottjának a csókai gyerekek
hét érmet hoztak el Egerből

Az Európai Shotokan Karate Szövetség legnagyobb szemléjén, a magyarországi Egerben 27 állam vett részt több mint 2000 versenyzővel, köztük a fiatal csókai karatéz ókkal, akik Szerbia válogatottjának színei t védték.

— Hogy versenyzőink hazánkat méltóképp en képviselték, bizonyítják az elért eredmén yek — mondja a csókaiak és a válogatott fiatalabb korosztályának edzője, Aleksandar Muidzsa.
Azt mondja nagyon elégedett az elért eredményekkel, melyet az Adán és Szabadkán - folytatott minőséges felkészülés után vívtak ki nagy erőfeszítések árán, melyet mind en egyes válogatott kifejtett saját klubjában, amely a karate európai csúcsára juttatta a csapatot.

CSÓKA — A 3. Európai Bajnokságon és a 3. Európai Kohai Kupán (melyekkel április 6-án és 7-én Magyarországon, Egerben tartottak) Szerbia shotokan válogatottja második helyezésének megszerzéséhez jelentős mértékben hozzájárultak a Csóka Karate Klub tagjai is. A tíz fiatal csókai válogatott Összesen hét érmet szerzett, melyek közül három arany, egy ezüst és három bronzérem, ami Szerbia válogatottjának az Európai Bajnokságon a bronzérmet jelentette Románia válogatottja mögött.

— A sikerek még nagyobbak, amikor isme retesek a munkafeltételek klubjaink többsé gében, melyek jóval azon feltételek alatt vannak, amilyenekkel más európai országok karatézói rendelkeznek, és ahol az ilyen eredményekért az állam díjazza a versenyzőket. Remélem, eljönnek azok az idők, amikor Szerbiában is megadják mindezt, ezáltal díjazni és ösztönözni tudjuk a fiatal sportolókat, akik csúcseredményeket érnek el a nemzetközi porondon — mondja Muidzsa.

Szerbia válogatottja kivételes eredményi ért el azzal, hogy megszerezte a második helyezést a végső küzdelemben.

— A szeniorok, juniorok, kadétok és a fiatal kadétok a harcokban az első helyet szerezték meg, de egyéniben is sok díjat zsebeltek be.) bajnokok versenyében a tíz csókai válogatott közül hatan hét érmet szereztek. Katában a kilencéves Losonc Maja korosztályában meg szerezte az aranyérmet, mint ahogyan Milica Sretenovic  is a 2001-ben született kislányok versenyében. Kis Richard elhozta Csókára a harmadik aranyérmet, mert legjobbnak bizonyult a kadétok versenyében. Marko Bakhit ezüstérmes lett katában, Basa Gágor küzdelemben a 3. helyet szerezte meg, míg a junior Kobrehel Viktor, aki korosztályában a legfiatalabb játékos, két érmet szerzett: 3. helyezést egyéniben és küzdelemben csapatban.
Nedeljko Kolundzsija, Blic – legolvasottab szerbiai országos napilap

Az eredeti szöveg szerb nyelvről lett enyhén leferdítve...(MZ megjegyzése)


Képre kattintva nagyobb felbontás érhető el!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm a megjegyzését!

Népszerű bejegyzések

Follow on Bloglovin