Margit Zoltán: ELISMERÉS A VAJDASÁG MÁNAK AZ OBJEKTÍV ÉS PÁRTATLAN TÁJÉKOZTATÁSÉRT

2010. május 23., vasárnap

ELISMERÉS A VAJDASÁG MÁNAK AZ OBJEKTÍV ÉS PÁRTATLAN TÁJÉKOZTATÁSÉRT


2010. május 22. [19:02]
MPSZ: Ismét Rácz Szabó László az elnök
ELISMERÉS A VAJDASÁG MÁNAK AZ OBJEKTÍV ÉS PÁRTATLAN TÁJÉKOZTATÁSÉRT
A Magyar Polgári Szövetség ma Zentán megtartotta a párt újbóli bejegyzését követő első tisztújító közgyűlését, amely elnökké ismét Rácz Szabó Lászlót, alelnökké ismét Sass Tamást választotta meg. Az összejövetel ünnepi részében a Himnusz és a köszöntők elhangzását követően Rácz Szabó László elnök az újságíróknak és szerkesztőségeknek a polgárok hiteles tájékoztatásában betöltött szerepét méltatva átnyújtotta a Magyar Polgári Szövetség által az objektív és pártatlan tájékoztatásért odaítélt elismeréseket. Elismerésben részesült Kruncz Anikó, az Újvidéki Televízió munkatársa, Tormás Nándor, az adai kábeltelevízió tulajdonosa és a Vajdaság Ma vajdasági magyar hírportál szerkesztősége. Az erről szóló oklevelet szerkesztőségünk nevében munkatársunk, Friedrich Anna vette át (képünkön).
Az összejövetelen vendégként jelen volt Bunyik Zoltán, a Kézfogás a Magyarságért – Polgári Mozgalom listavezetője, aki a magyar nemzeti tanácsi választásokon való részvétel indokairól kiemelte, hogy Rácz Szabó Lászlóval együttműködve azért indított polgári listát, mert a választásokon elsőként egy olyan lista jelent meg, amely egy párt segédletével jött létre, de az a párt nem nevezte meg magát listaállítóként, visszaélve a választók bizalmával. Aztán, egy másik párt is jelezte részvételét, amelynek jelöltjei esetében a tapasztalat hiányzik, mondta Bunyik, s hozzátette: ezért gyűjtöttek maguk köré olyan hiteles, szakmai tekintélyt élvező embereket, akik a leendő Magyar Nemzeti Tanács által változásokat hoznak, mert a törvény ugyan négy hatáskört részletez, de a nemzeti tanácsnak minden olyan témakörrel foglalkoznia kell, amihez nemzeti érdek kötődik.
- Európában hamarosan két magyar parlament lesz, az egyik az anyaországi nagy magyar parlament, a másik pedig a vajdasági magyarok „miniparlamentje”, amely bár kicsi lesz, de így is, kisebbségi parlamentként is képes lesz képviselni a nemzeti érdekeket – mondta Bunyik Zoltán.
A Magyar Polgári Szövetség zentai önkormányzati koalíciós partnere, a Demokrata Párt nevében dr. Lódi Gábor szerbiai parlamenti képviselő üdvözölte a közgyűlést, hangsúlyozván, hogy a Demokrata Párt az európai értékeket követi, az államhatalom tekintetében decentralizációra törekszik, és ennek a folyamatnak részeként támogatja a kisebbségi nemzeti pártok tevékenységét, s magukat a kisebbségi nemzeti közösségeket, hogy nemzeti megmaradásuk kérdéseiben önállóan döntsenek. A Demokrata Párt a Humentis civil szervezet Vajdasági Magyarként Európába elnevezésű listáját segíti a nemzeti tanácsi választások kampányában nemcsak azért, mert a tagjai közül többen szerepelnek ezen a listán, hanem azért is, mert a listán szereplő emberek segítséget tudnak nyújtani nemcsak a nemzeti tanácsok négy jogkörének érvényesítésében, hanem a gazdaság depolitizációjában, valamint a részarányos foglalkoztatás megvalósításában is – hangoztatta dr. Lódi Gábor a Magyar Polgári Szövetség mai zentai közgyűlésén.
A közgyűlés ünnepi részében fellépett Koncz Éva operaénekes.
F-ch
 TwitThis
http://www.vajdasagma.info/cikk.php?ar=vajdasag&id=10252

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm a megjegyzését!

Népszerű bejegyzések

Follow on Bloglovin