2015. június 26., péntek

Cinkelés* vagy lausolás** avagy zárt lap*** jó adag blöffel**** fűszerezve - video vlogKülönösebb kommentárt nem fűznék a történethez, mert aki követi a "mutyi" témát az már olvasott eleget erről. Kártyás zsargonnal minden benne van, amit le és ki lehet játszani van itt cinkelés, lausolás, zárt lap meg egy jó nagy adag blöff...

A fájdalmas igazság, hogy a vajdasági magyar ebben a történetben rövid ideig lehet olcsó rabszolga, majd e befektetés is a Szerb államot fogja gazdagítani, ahogyan a Milosevityi korszak alatt kiépített vállalkozások élvezték és élvezik majd a támogatásokat, mert nekik munkahelyteremtő tehetségük van, ismerik a beszerzőket és tudják a politikusok folyószámláját valahogyan megközelíteni....

Utolsó fázisba került a vajdasági magyarok ellehetetlenítése, így még egy utolsó bőrt is le lehet rólunk fejteni, mert e népséget csak a pénz érdekli.

A jövő, igen, itt vannak az afrikai menekültek, majd azok beköltöznek házainkba és elhelyezkednek majd a támogatott vállalkozásokban és termelik újra a profitot és lesz majd magyarázat, hogy lusta, tudatlan, pofátlan vajdasági magyar nem akarja a jót, hanem elmegy a nagyvilágba és mindenféle szemét munkát elvállal csak ne maradjon itthon!

Nos, a tisztelt társaság meg majd egy idő után szembesül a törzsi szokásokkal és a végén jön majd, no nem a fekete péntek, hanem a lefejezés...

Addig is lehet ködösíteni a politikai kártyajátszmákban, lehet cinkelni, lausolni, zárt-lapozni meg jó nagyot blöffölni! 

Egy a baj hadvezérem elfogyott a katonád, csak te nem látod be, tudom győztes leszel és én gratulálni fogok neked a pirruszi győzelmedért!

A videók magukért beszélnek....
Margit Zoltán

A VMSZ gazdaságfejlesztési programjáról - Varga László parlamenti képviselő:

-A gazdaságfejlesztési program volt a VMSZ 2014. évi parlamenti választási kampányának egyik olyan újszerű eleme, amely a 6 parlamenti mandátumot eredményezte.
A tisztújító közgyűlés utáni napon kirobbant botrány súlyosan megtépázta a VMSZ tekintélyét. És szervezeten belül is számos kérdést vetett fel. Mindenekelőtt azt, hogy a VMSZ Elnöksége sohasem látta, sem a Terület- és Gazdaságfejlesztési Stratégia végleges verzióját, sem az ominózus táblázatot is tartalmazó Akciótervet.

-Számomra hitelességi kérdés az, hogy csak a választási kampányban számítunk a magyar közösség tagjaira vagy a mindennapi életben is. Azok a kisvállalkozók közül, akinél én jártam a 2014-es választási kampányban, népszerűsítendő a gazdaságfejlesztési programot, egyetlenegy sem található a táblázatban. Pedig azok kivétel nélkül olyan kis családi vállalkozások voltak, amelyek tulajdonosai itt tervezik saját és családjuk a jövőjét.*cinkelés =a kártyalapok titkos megjelölése, melynek segítségével a jeleket ismerő jelentős előnyt élvez társaival szemben. Cinkelt lap, azaz jelzett lap.

**lausolás =jó lappal passzolni nagyobb nyeremény reményében.

***zárt lap =az asztalra képével lefelé fordított kártya.

****blöff = megtévesztés; egyes szerencsejátékokban az a megengedett taktika, amikor a játékos - bár lapkombinációja nem különösebben értékes - licitálásával el akarja ijeszteni ellenfeleit a további versengéstől, és így elnyerni az addig beadott téteket.2015. június 21., vasárnap

Zo Lee találkozott Heonjun Lee-vel


배리 이준 헌 리 만났다Észak felé indulva az út szélén egy fura szerzetre lettem figyelmes. Egy utazóra, úgy gyalogosan menetelt az út szélén bizakodó mosollyal az arcán. Mosolyog, mert a mosoly erre idegenné kezd válni, mert itt az ember búskomor, bizalmatlan, reménytelen...

A mosolygós ember hátizsákkal a hátán Dél-Korea zászlajával az oldalán indult neki, hogy megnézze milyen is az a európai lét és a benne élő nemzetek sokasága. Pusztán kíváncsiság vitte rá, hogy ötvenévesen nekivágjon a közel 5000 kilométer hosszú egy évig tartó útnak.

Hit és remény, milyen erős tud lenni, ha az embernek van célja és azt meg akarja valósítani. Megálltam gépjárművemmel, mert mosolygós gyalogost nem lát itt az ember mindennap,  itt a gyalogos főként bosszankodva megy, mert lekéste járatát, ellopták bringáját...

Felismertem, mert a közösségi háló már jelezte, hogy egy koreai itt gyalogosan közlekedik. Odamentem hozzá és a kommunikáció az olyan öt nyelven és a mutogatásban valósult meg.-Kérdeztem tőle ő az a koreai, aki gyalogol? (tenyéren kettő új sétál)

-Igen (yes), majd szerb nyelven válaszolt: Južna Koreja! (dеlelő nap felé mutat-tehát Dél Korea)

-Hogy hívnak? (mutató ujj felé)

-Ő magára mutat (name): Heonjun Lee (mosoly az fontos)

Tört angolsággal, koreaiul és az okos-telefonja segítségével elmondta a következőket:

- Repülővel  Dél-Koreából érkezett a törökországi Isztambulba, ahol nekifogott a közel egy évig tartó 5000 kilométeres utazásnak, amelynek végcélja  Santiago de Compostela Spanyolországban, égre mutatott új, majd Google Map Isztambul és kettő sétáló ujj a tenyéren Magyarország határáig, onnan Spanyolország felé.-Valami céllal utazol? (kettő egymás felé mutató tenyér)

-Nekem nincs egy meghatározott célom vagy küldetésem (kettő mutató ujj keresztebe), csak szeretek utazni, emberekkel találkozni, kultúrákkal, nemzetekkel. (mosoly ismét fontos)

-Rámutattam a zsákra (kettő ökölbe szorított kéz mellkasnak szegezve és le föl emelve)

-Zsák 25 kg,  minden nap  25-30 kilométert tesz meg vele. (ötször öt ujj a zsáknak és ötször-hatszor öt ujj a távolságnak) No problem! (mosoly)

Hirtelen elkomolyodott, rámutatott a GPS navigációra, hogy a gyálai/tiszaszigeti határátkelőről visszafordították és kerülőt kell tennie a horgosi/röszkei határátkelő felé. (a tenyéren sétáló ujjak keresztbe lettek téve). Rám néz kérdően, hogy a törökkanizsai, magyarkanizsai, horgosi útvonal az tényleg jó e?

Mutatom neki, hogy igen, mert az nagy határátkelő (nemzetközi) nem kis-határátkelő, ahol csak a két szomszédos ország polgárai kelnek át (itt javíthatnának a GPS navigáció programozók, hogy ezt bejelöljék a térképeken, hogy a vándor ne körözzön hiába)

-Igen a mutogatás a nagy-határátkelő fejem felé emelt tenyér a pici meg hüvelyk és mutató ujjak egymásba érintkezve...igen és mosoly!

Csóválja a fejét és köröz az ujjával a régió felett.Rám mutat, hogy én honnan pottyantam ide, a telefonján megmutattam neki Csókát és bólogat és tenyéren sétálnak az ujjacskák, onnan jött erre...

Kérdem tőle van e vize, ő bólintott és megmutatta, hogy igen és nem kell neki semmi.

Kötelező fényképezkedés teleszkopos digitális fényképezőgépével, majd búcsú, jó utat és szerencsét kívánva Spanyol-honig! (könyékben megtört kéz nyitott tenyérrel jobbra-balra mozgatva)
A visszapillantó tükörből figyeltem, hogy a pöttömnyi mosolygós ember lassan beleolvad a horizontba és töretlenül gyalogol a neki jelen pillanatban legfontosabb célja felé...


Margit Zoltán - Zo Lee
나는 당신에게 좋은 여행 을 기원합니다 !

Népszerű bejegyzések

Dr. Gundy Sarolta - Tárogató válogatás 2015.

Szabó Angéla - Holtszezon - Katonaáldozataink

Globális vidék