2013. március 17., vasárnap

Brutális gyilkosság Óbecsén: Négyen vertek agyon egy magyar fiatalembert


Információnk szerint az agyonvert áldozatot Bilicki Ervinnek hívták

Brutálisan megvertek egy magyar fiatalt az éjjel Óbecsén. Szemtanúk szerint négyen rugdosták és verték, majd kővel is megdobták. Az eset Óbecsén a péterrévei úton történt.A DélHír Portál birtokába jutott információk szerint az áldozat neve Bilicki Ervin, 17 év körüli fiatalember. 

Az összevert fiatal a kórházba szállítását követően belehalt sérüléseibe.
Vértócsa és hátrahagyott orvosi kesztyű árulkodik arról, hogy mi történt tegnap éjszaka Óbecsén. A péterrévei úton, egy pékség közelében támadták meg a fiatalembert. Szemtanúk szerint négyen verték holtra az áldozatot.

Azok a fiatalok, akik látták az esetet nem mertek nyilatkozni. Az éjjel az utcában lakók is hallottak szóváltást, de nem néztek ki.„Én olyan átlagban egy-két óráig nézem a filmet és hát biztos volt már fél négy amikor én befejeztem a dolgot, mert csak hallottam, akkor az ajtót csapkodták kocsik, nem egy kocsi volt itt az biztos, nem egy.”

Az óbecsei rendőrség reggel elvégezte a helyszínelést. A félholtra vert fiatalembert kórházba szállították, ott halt bele sérüléseibe. A Pannon RTV nem hivatalos információi szerint az áldozat magyar nemzetiségű. Azt viszont nem lehet tudni, hogy milyen nemzetiségű fiatalok verték meg. Az óbecsei rendőrség gyilkosság ügyében nyomoz.

 

Frissítés 1.0: A gyilkosság a Stars nevű szkipetár pékség közelében történt, ahol a szerkesztőségünkbe jutott információink szerint jelenleg is forgat a Pannon RTV és a Duna TV stábja, akiktől azt a nem hivatalos információt kaptuk, hogy az elkövetők szerb nemzetiségűek. Az áldozatul esett 17 éves fiatal valószínűleg hazafelé tartott már, amikor rátámadtak, hiszen a városközpont és a "falu" nevezetű városrész között félúton található az a helyszín ahol az incidens történt.

Frissítés 2.0: Az is kiderült, hogy a pékség az incidens ideje alatt nem dolgozott és mivel az áldozat nem messze lakik a gyilkosság helyszínétől így az is elképzelhető, hogy az őt ért támadás előre megfontolt volt.

Az édesapa hiába várta haza fiát.  

Frissítés 3.0: Az óbecsei egészségház igazgatójának nyilatkozata szerint a kiérkező orvosok az áldozatot hosszasan próbálták újraéleszteni, de sajnos nem sikerült. Információk szerint Bilicki Ervin az este folyamán több kávézóban is megfordult, nem sokkal éjfél után az óbecsei Stigma nevű szórakozóhelyre is betért. A pincérnő elmondása szerint a fiatalember csak egy sört ivott, majd elhagyta a szórakozóhelyet.


Frissítés 4.0: A Vajdasági TV-nek nyilatkozó édesapa elmondása szerint a fiát pár éve már összeverték egy szórakozóhelyen, akkor az elkövetők szerbek voltak. Az apa az eset után féltette a fiát és többször is kérlelte, hogy ne maradjon el sokáig, ám ilyen szörnyűségre még ő sem számított.


Frissítés 5.0: Új, nem megerősített információk szerint a leszámolás mögött párkapcsolati ügyek álltak, és egy nő miatt támadtak rá a srácra. Egy másik forrás szerint az elkövetők 30-40 év körüli szerb nemzetiségű férfiak voltak. A fiatal arcát a felismerhetetlenségig összeverték, a cipője alapján azonosították. Egy lány talált rá a vasútállomással szemben levő buszmegállóban, egy pocsojában arccal lefelé. Azt beszélik Óbecsén, hogy Péterrévéről érkeztek az elkövetők. Egy tompa tárggyal verhették agyon a fiút. A mentők még megpróbálták újraéleszteni, de nem jártak sikerrel. A holttestet Újvidékre szállították boncolásra. A fiú apja nyilatkozott a médiának, aki bosszút esküdött. A rendőrség továbbra sem adott ki hivatalos közleményt az esettel kapcsolatban.


Frissítés 6.0: Az édesapa azt mondta, "ha megtudja ki végzett a fiával lelövi majd saját magával is végez"Frissítés 7.0: Második napja helyszínel az óbecsei és az újvidéki rendőrség az incidens helyszínén, ahol minden pocsolyát átvizsgáltak nyomok után kutatva. A gyászoló szülők azt az értesítést kapták, hogy a fiú valójában nem az ütésekbe halt bele, hanem a pocsolyába fulladt, melyben az őt helyben hagyók fejjel a föld felé hagyták. Azonban a fiú édesapja ezt nem hiszi el, mint mondja, kizárt, hogy fia a tíz centiméteres vízbe fulladt volna meg. Az áldozat holttestét ma szállították haza és felravatalozták, a temetés pedig holnap 15 órakor lesz. Közben a rendőrök több mint harminc személyt hallgattak ki az ügyben, a nyomozás folyamatban van és nem hivatalos információk szerint már van gyanúsítottja is a tragédiának. A szülők szerelmi ügyről, bosszúról és leszámolásról beszélnek, illetve arról, hogy Ervin volt barátnőjének édesapja lehet a tettes, a péterrévei K. T. azonban jelenleg börtönben van. A tiszamenti városban nagy a felháborodás, míg az interneten, a közösségi portálokon egyre többen szeretnék tudni, kik állhatnak a brutális gyilkosság mögött, egyesek már ,,rajongói oldalt" hoztak létre a Facebookon, melyben az elkövetők életfogytiglani büntetését követelik, az oldalnak 17 óra alatt több mint 1200 követője lett, ez is jól példázza a községben uralkodó közhangulatot.

Frissítés 8.0: Harminckilenc órával az Óbecsén történt brutális gyilkosság után az ügyben végre megszólalt a rendőrség is. Szűkszavú közleményükben mindössze annyit közöltek a nyilvánossággal: Óbecsén vasárnap egy óra 20 perc körül a Péterrévei út 24-es számú háza előtt megtalálták a kiskorú Bilicki Ervin (1995) élettelen testét. A rendőrség intenzív nyomozást folytat a fiú halála körülményeinek a felderítésére, melynek eredményéről időben értesíteni fogják a nyilvánosságot.

Halál a magyarokra!
Frissítés 9.0: A hétvégén Szenttamáson magyarellenes falfirkák jelentek meg. A Magyar Remény Mozgalom helyi szervezete és a párt vezetősége egyaránt elítélte a történteket és egyúttal hangsúlyozzák, oda kell figyelni a magyarellenes falfirkákra, mivel az ilyen incidensek jelentős mértékben befolyásolni tudják a településeken uralkodó közhangulatot.  

SOKKOLÓ KÉP KÖVETKEZIK: 18+

A felravatalozott fiú holtteste
Frissítés 10.0: A fiú temetésén az apa a koporsó sírba való helyezésekor felkiálttott: Megöltek édes fiam és a koporsó után ugrott, alig tudták a jelenlévő rokonok a sírból kihúzni, ezt követően az apa elsősegélyben részesült.
Frissítés 11.0: A rendőrség előállított egy 14 éves kiskorú fiút és vizsgálati fogságba helyezzett, mert ezidáig feltételezetten ő követte el a gyilkosságot.

Frissítés 12.0: A kiskorú P. P.-t – akit az újvidéki vizsgálóbíró szerdán este hallgatott ki a fiatalkorú Bilicki Ervin halála ügyében – nem gyanúsítják gyilkossággal, hanem csak testi sértés okozásával. Nem is rendeltek el ellene vizsgálati fogságot, hanem az újvidéki szociális központba helyezték el.

Frissítés 13.0: Súlyos testi sértés okozásával gyanúsítják azt a kiskorú, 14 éves személyt, akit az óbecsei rendőrség állított elő azzal, hogy ő a felelős Bilicki Ervin haláláért. Ugyanis mint Miroslav Alimpić újvidéki vizsgálóbíró közölte, a boncolási jegyzőkönyv szerint Bilicki nem a bántalmazás okozta sérülésekbe halt bele, hanem belefulladt a pocsolyába, amelybe beleesett, mivel az ütésektől eszméletét vesztette.


Frissítés 14.0: A múlt szombaton éjjel történt tragikus haláleset hatalmas országos sajtóvisszhangot váltott ki. A lapokban és a világhálón is több kegyeletsértő fénykép látott napvilágot, az elsőt az áldozat nagymamája hozta nyilvánosságra. Csütörtökön a Blic napilap közölte címlapján az áldozat fényképét, ami kiváltotta a Szerbiai Újságírók Független Egyesületének (NUNS) és a Vajdasági Újságírók Független Egyesületének (NDNV)  tiltakozását. Közleményükben az áll: a lap ezzel durván megsértette a szerbiai újságírói kódexet, ami védi a bűncselekmények áldozatainak  méltóságát, és felszólította a sajtó képviselőit, hogy tartsák magukat a szakma etikai szabályaihoz.

Frissítés 15.0: A rendőrség még mindig nem adott ki hivatalos közleményt

Bár az eset szokatlanul nagy sajtóvisszhangot kapott, mivel sokan etnikai leszámolást sejtettek a háttérben, ma már sem a hazai, sem a külföldi lapok nem foglalkoznak Bilicki Ervin halálának a körülményeivel. Az óbecsei P. P. (14) letartóztatása után egyes belgrádi lapok ugyan tudni vélték, hogy a gyanúsított az áldozatot annak származása miatt bántalmazta, de ezt a feltételezést sem rendőrségi közlemény, sem a legújabb nem hivatalos információk nem támasztják alá.

Hiteles tájékoztatás híján a városban továbbra is találgatások folynak arról, miért és hogyan is halhatott meg a 17 éves fiú. A korábbi, szerelemféltésről szóló mendemondák után most az a forgatókönyv forog közszájon, miszerint az áldozat és P. P. egy bárban összeszólalkozott, miután az áldozat elvette P. P. mobiltelefonját, és ez a vita fajult később tettlegességig.

Mint ismeretes, az óbecsei P. P.-t súlyos testi sértés okozásával gyanúsítják, ugyanis a boncolás eredménye szerint az áldozat nem közvetlenül a verésbe halt bele, hanem egy tócsába fulladt.

Több kérdésre is szerettünk volna választ kapni az illetékes rendőrségi szóvivőtől, de megkeresésünk ezúttal is eredménytelen maradt. Így továbbra sem tudjuk azt, hogy hol tart, illetve lezárult-e a nyomozás, helyi vagy újvidéki nyomozók végezték-e a helyszínelést, szokásos-e az, hogy a tetthelyről nem takarítják el az eldobott kesztyűket és a rendőrségi kordonszalagot, és hogy miért nem kapnak rendőrségi tájékoztatást a helyszínről tudósító újságírók, szemben a belgrádi szerkesztőségek munkatársaival.

Feró - Magyar Szó, 2013. március 29., 4. o.

Frissítés 16.0: Használhatatlan a Bilicki Ervin meggyilkolásának helyszínéről begyűjtött 26 DNS-minta

A Vajdasági Klinikai Központ DNS-elemzési laboratóriuma 26 mintát vizsgált meg, amelyeket azon a helyszínen gyűjtöttek, ahol március 17-én holtan találták a 17 éves Bilicki Ervint, a vizsgálat azonban nem szolgált eredményekkel.

A törvényszéki szakértők ugyanis nem találtak a vádlott 14 éves P. P.-hez vezető nyomokat, ezenkívül magának Bilicki Ervinnek sem azonosították a DNS-mintáját. Mindez arra utal, hogy nem megfelelően gyűjtötték be a helyszínen a mintákat.
A dr. Zorana Zgonjanin által aláírt laboratóriumi jelentésben az áll, hogy a helyszínen talált nyomok vizsgálatával nem kaptak megfelelő eredményt.

„Semmit sem találtunk, valószínűleg a nem elegendő mennyiségű vagy teljes mértékben hiányzó DNS-nyomok miatt, illetve a DNS-anyag felhasználhatatlansága vagy elavulása miatt” – áll az Újvidéki Legfelsőbb Bírósághoz eljuttatott jelentésben.

Miroslav Đorđević genetikus a Blic napilapnak elmondta, ez csak azt jelentheti, hogy nem megfelelő módon gyűjtötték be a nyomokat, vagy pedig a begyűjtés után nem az előírások szerint szállították és raktározták az anyagot.

„Elég az is, ha napfény érte őket, s ezáltal felhasználhatatlanokká váltak. Egyszerűen hihetetlen, hogy ilyen nagyszámú minta nyomán nem sikerült egyetlen eredményre sem jutni” – magyarázta Đorđević.

A hibát elkövethette a bűntény helyszínét védő rendőrségi járőr, a helyszínre elsőként érkezett nyomozók vagy pedig a törvényszéki szakértők, akik begyűjtötték és szállították a mintákat.


Jelenleg egyedül a már letartóztatott 14 éves P. P.-t gyanúsítják Bilicki Ervin meggyilkolásával, ő azonban tagad.

(2013.08.06. - Blic)

Frissítés 17.0: Hosszú hónapok huzavonáját követőn, november folyamán megkezdődnek a tárgyalások a korábban nagy közfelháborodást keltett óbecsei Bilicki Ervin (17) halálának ügyében.

Az első tárgyaláson jelen lesz a 14 éves vádlott, P. P. is, aki megerősített rendőri felügyeletet kap, miután a halott fiú édesapja, Lakatos István többször életveszélyesen megfenyegette.

Bilicki Ervint május 17-én találták holtan Óbecsén, a Péterrévei út mellett. A gyanú szerint Ervin azután hunyt el, hogy a vádlott előtte többször megütötte, majd pedig eszméletét vesztve egy pocsolyába esett és megfulladt.

A támadó, akit gyilkossággal vádolnak, beismerte, hogy megütötte Bilickit, de tagadta, hogy ez okozta volna a halálát. A nyomozást Savo Đurić, az Újvidéki Felsőbb Bíróság kiskorúakért felelős osztályának képviselője zárta le. Három boncolási eredményt kapott, kihallgatta a letartóztatott fiatalt, a családot és a szemtanúkat is. A nyomozás ezen része még április 5-én befejeződött.

A tárgyalás kezdetét november 25-re jelölték ki, és az ügyet Milica Novaković, az Újvidéki Felsőbb Bíróság kiskorúakkal foglalkozó bírója kapta meg.Lakatos István többször nyilvánosan is vérbosszút fogatott

A bíróság előtt P. P. az ügyvédje társaságában fog megjelenni, míg a helyszínen fog tartózkodni Lakatos István is, akit már korábban le is tartóztattak, a vádlott folyamatos életveszélyes fenyegetése és zaklatása miatt.

Emiatt magas fokú biztonsági készültség fogja a tárgyalást jellemezni, az ülésteremben több uniformizált rendfenntartó is jelen lesz.


Minden bizonnyal az első ülés során nem kerül sor P. P. és a családtag meghallgatására. Valószínűleg csak a vád, illetve az ügyvédek ismertetik majd az eddig összegzett bizonyítékokat és jelentéseket. A következő bírósági ülésre még az idén sor fog kerülni, ahol P. P.-t is megkérdezhetik, mi is történt pontosan azon a bizonyos tragikus éjszakán.

(2013.11.12. - DélHír)

Frissítés 18.0: Megkezdődött az óbecsei Bilicki Ervin gyilkosságának tárgyalása

2013.11.26.

Az Újvidéki Felső Bíróságon kihallgatták a 17 éves óbecsei Bilicki Ervin meggyilkolásával vádolt P. P-t, az ügy első tárgyalási napján. Az áldozatnál négy évvel fiatalabb kiskorú gyanúsított elmondta, hogy ő nem ölte meg Ervint, hanem csak kétszer megütötte.

A tárgyalás zártkörű volt. P. P. elmondta, hogy azon az estén megivott néhány sört, és így elég ködösek számára az események, ezért nem tudja pontosan, hogy mi is történt.

Egyébként, a tárgyalás fokozott biztonsági intézkedések mellett zajlott, mivel az elhunyt gyermek édesapja többször megfenyegette a vádlottat, hogy maga fog ,,igazságot szolgáltatni”. A tárgyalás folytatására január 15-ét jelölték ki, amikor már bemutatásra kerülnek a begyűjtött bizonyítékok, meghallgatnak 15 szemtanút, illetve a szakértők véleményeit is.

Emlékeztetőül; Bilicki Ervin holttestét március 17-én 1 óra 30 perc körül találták meg Óbecsén, a péterrévei úton, egy kisebb pocsolyában. Az orvosszakértők megállapították, hogy a nyelv alatti csont megrepedt, a halál viszont a pocsolyába való fulladástól állt be.
Frissítés 19.0:Emberölésért 2 év, a gyilkos 16 évesen ismét szabad

Két évet kapott Bilicki Ervin gyilkosa. A 14 éves fiút a büntetés azonnali letöltésére utalta a bíróság a kruševaci javítóintézetbe.


Két évet kapott Bilicki Ervin gyilkosa. A 14 éves fiút a büntetés azonnali letöltésére utalta a bíróság a kruševaci javítóintézetbe.


A bíró szerint ha idősebb lenne, szigorúbb büntetést kapott volna. Ezért a bűncselekményért legfeljebb tíz év börtön róható ki. A 14 éves fiú tavaly tavasszal ölte meg Óbecsén a 17 éves Bilicki Ervint. A rendőrségi nyomozás eredményei szerint halálát fulladás okozta, miközben eszméletlenül feküdt egy tócsában. A fiú tárgyaláson azt mondta, megverte ugyan Bilickit, de nem ölte meg.


(2013.11.26. T. T. / H. Á.-Délhír)

Magyar Szó - Pannon Tv nyomán Z.D.  - DélHír portál - Blic 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm a megjegyzését!

Népszerű bejegyzések

Dr. Gundy Sarolta - Tárogató válogatás 2015.

Szabó Angéla - Holtszezon - Katonaáldozataink