Margit Zoltán: 2017. 02. 26. - 2017. 03. 05.

2017. március 2., csütörtök

Botrányszagú igazgatóválasztás a csantavéri iskolában




Felemás szavazás

Személyes okokra hivatkozva – két évvel mandátumának lejárta előtt – 2016. szeptember 11-én lemondott Szedlár Erika, a csantavéri Hunyadi János Általános Iskola igazgatónője. Az iskolaszék úgy határozott, hogy ideiglenes jelleggel az addigi igazgatóhelyettest, István Ervint állítja a tanintézmény élére. Mivel az ő 6 hónapra szóló megbízatása március 11-én lejár, kiírták a pályázatot az állás betöltésére. A felhívásra 5-en jelentkeztek: 1 személy hiányos dokumentációt adott át, így 4-en maradtak – mindannyian helybeliek és mindannyian az iskola tanárai.

A januárban megtartott tantestületi ülésen a 86 szavazati joggal rendelkező alkalmazott közül 83-an jelentek meg, és a következőképpen szavaztak: István Ervinre 49-en, Kecsenovics Szabó Dórára 25-en, Andrić Oliverára 7-en, Kovács Gabriellára pedig egy dolgozó, és volt egy érvénytelen szavazat is. Ezt megelőzően a szülők tanácsa is összeült, és olyan határozatot hozott, hogy azt a jelöltet támogatja, akit majd a tantestület javasol, hiszen a kollektíva tudja legjobban, hogy ki az, aki szakmai szempontból a legmegfelelőbb. Minderről tájékoztatták a Magyar Nemzeti Tanácsot és várták, hogy az is véleményt nyilvánítson az ügyben.

Meg is érkezett az MNT-ből az értesítés, amelyben az áll, hogy egyetértenek az iskolában született döntéssel és támogatják István Ervin kinevezését. A háromszoros (tantestület, szülők tanácsa, MNT) megerősítéssel a tarsolyukban már csak annyi volt hátra, hogy összehívják az iskolaszék tagjait, hogy a végén szentesítsék a nagy többség akaratát.




– Csakhogy épp ekkor kezdődtek a bonyodalmak – mondja Zabos Árpád, az iskolaszék elnöke a felvételen). – Ugyanis az iskolaszék tagjai közül egyesek arról számoltak be, hogy az MNT részéről telefonos megkeresések történtek: arra akarták rábeszélni őket, hogy változtassák meg a véleményüket és István Ervin helyett a másik pályázót, Kecsenovics Szabó Dórát támogassák. Volt, akinek munkahelyet ajánlottak; volt, akit azzal fenyegettek, hogy elveszítheti az állását; de az is szóba került, hogy az a szakcsoport, amelynek az illető a vezetője, a jövőben ne számítson semmiféle anyagi támogatásra, mert sosem fog nyerni a pályázatokon. 

A 9 tagú iskolaszéket 3 tantestületi tag, 3 személy a szülők tanácsából és 3 olyan külső ember alkotja, aki az MNT jóváhagyásával került be. A február 27-én megtartott összejövetelünkön nyilvános szavazást rendeltem el, és meglepetten állapítottam meg, hogy 5-en nem támogatták István Ervin megválasztását, vagyis 5:4 arányban alulmaradtunk. Nem szavazott Ervinre az MNT által javasolt 3 személy, az iskolánk egyik dolgozója és a szülők tanácsának egy tagja. Megjegyzem, hogy az ülés előtt a 3 kívülálló személy arra próbált rávenni, hogy a szabályzatunkkal ellentétben, legyen titkos a szavazás. Már akkor gyanús volt nekem, hogy valamire készülnek. A magyarázkodásaikból az derült ki, hogy nincsenek ők István Ervin ellen, csak éppen a másik személyt szeretnék az igazgatói székben látni. Ezek után nem szakítottam meg az ülést – pedig azt kellett volna tennem, hiszen az iskolaszék egyes tagjaira nyomást gyakoroltak –, ehelyett feltettem a kérdést, hogy ki támogatja Kecsenovics Szabó Dórát. Ők 5-en jelentkeztek, 3-an nemet mondtak, egy személy pedig nem nyilvánított véleményt. Ekkor azt indítványoztam, hogy mielőbb hívjuk össze a szülők tanácsát, és számoljunk be erről az új fordulatról. Ne adjunk alkalmat a találgatásra, és ne a piacon értesüljenek az iskolaszék ülésén történtekről, hanem mi magunk mondjuk el, hogy az iskolaszék hozott egy olyan döntést, amely szembemegy a tantestület akaratával és az MNT jóváhagyásával. Tárjuk eléjük a valóságot: az MNT által javasolt személyek szembefordultak az MNT által jóváhagyott döntéssel, helyette a saját magánvéleményük szerint szavaztak. A másik 2 személy pedig egyszerűen megváltoztatta a korábbi véleményét. Ez most egy kis felháborodást okozott az iskolában, ezért is szeretnénk mielőbb az ügy végére járni. 

Március 2-án lesz a folytatás, akkor fog az előállt helyzetről újból tárgyalni a tantestület. 

Szabó Angéla



2017. március 1., szerda

Esik eső, szép csendesen csöpörög...



Esik eső, szép csendesen csöpörög.
Rózsa Sándor a kocsmában keserög.
Kocsmárosné! Bort hozzon az asztalra,
Legszebb lányát állítsa ki strázsára!
Kocsmárosné! Bort hozzon az asztalra,
Legszebb lányát állítsa ki strázsára!

Rózsa Sándor kis pej lovát nyergeli,
13 lovas zsandár keresi.
Rózsa Sándor nem vette ezt tréfára,
Kivágtatott a szögedi pusztára.
Rózsa Sándor nem vette ezt tréfára,
Kivágtatott a szögedi pusztára.

Rózsa Sándor beállott katonának,
Jaj, de szépen fölöltözött huszárnak.
Had rúgja le a csillagot az égről,
Had pusztítsa ki a s`rácot a földről.
Had rúgja le a csillagot az égről,
Had pusztítsa ki a s`rácot a földről.

Rózsa Sándor leesett a lováról,
Úgy fogták el a betyárt az útjáról.
Elfogták és feltették egy szekérre,
Úgy kísérték a törvényszék elébe.
Elfogták és feltették egy szekérre,
Úgy kísérték a törvényszék elébe.

Le az utcán, föl az utcán, fölfelé,
Szamosújvár börtönkapuja felé.
Szamosújvár börtönfala de sárga,
Abba vagyon Rózsa Sándor bezárva.
Szamosújvár börtönfala de sárga,
Abba vagyon Rózsa Sándor bezárva.



2017. február 26., vasárnap

NO para, NO pia, NO olimpia!




Merjünk aprócskák lenni a titánok között úgy a jó, úgy a szép! A felröppenő hír mögött érvek és ellenérvek, de miért is? Az olimpikonjaink megérték és megérdemelték volna, hogy végre valahára itthon megemlékezzenek a nagy elődökről és itthon rangos sport rendezvényen megmérettetve álljanak a dobogó legmagasabb fokára...

Bosszantó, hogy az "utca-kocsmai" politizálás felül ír mindent, amit a józan ész el tud fogadni. A magukat papíron magyarnak vallók lélekben az atya Úr Isten tudja hova tartozók, tesznek mindennel, ami nemzetemhez tartozó érték és érdek.




Hosszú Katinka a pécsi "Iron Lady" vs. Úszó Szövetség, kinek is volt igaza? A győztesnek (A riói olimpián három arany és egy ezüst csillogott a nyakában)! Ugyebár a győztes írja a történelmet. Milyen szép volt őt látni a dobogó csúcsán! A magaslat amit ő elért egyenes arányban süllyesztette a mélybe az őt bírálók táborát!

A szegedi vasútállomás előtti téren futottam bele először az aláírásgyűjtő "anti-sport" reklámba (drog az jó!?) . Az olimpia ellenes liga sportszerűen ingyen sört mérve várta a budapesti utasokat aláírásra. Sör és olimpia? Kicsit olyan X-aktás történet és enyhén paranormális tevékenységnek véltem, de eszembe jutott Hofi örök-áldása a pia olimpiáról. Itt kezdtem megérteni, hogy immáron Budapesten nem lesz Olimpia, mert fontosabb a pia!

Az aláírásgyűjtők sikerükön rövid ideig örülve, elkezdtek "parázni"! A cél nem ez volt, állj meg egy szóra! Hoppá mondom én! A közleményükben az állt, hogy a kormány elárulta az olimpiát támogatók táborát, mivel visszavonja pályázatát! Itt esett a majom a ketrecnek! Vissza kettő, nem az volt a cél, hogy ne legyen Budapesten olimpia? Kampány indul az olimpia mellett ugyanezektől? Ellentmondás ellentmondás hátán, a sörtől, már nem tudják ki iszik és ki fizeti azt...

A végén csattan az ostor! E gerilla marketing egy politikai párt létrehozása volt az igazi cél! Újabb magyar értékrendet gyalázó gittegylet indul szépen útjára a "papír magyarokkal" és magyar ellenes célokkal. Az embernek ilyen felebarátjai vannak, annak nem kell ellenség!

Olimpikonjaink nagyságáért adózva, megkövetem őket, mert aljasul meggyaláztak egy eszmét és egy gyönyörű álmot foszlattak szét! Szégyen az nem szó, mert ilyet nem éreznek! Csak egy kérésem van feléjük: mutassanak fel egyetlen-egy olimpiai érmet, amit a nyakukba akasztottak, utána lett volna miért cirkuszolni, így marad a szánalom részemről!

Én azt vallom a sport a jó és a drog a NO!

Ne parázzatok drágaságok, elfogyott a pia is és nem lesz olimpia, legyetek büszkék cirkuszotokra! Aki politikával akar foglalkozni, az meg ne üsse az orrát oda ahol semmi keresni valója nincs!

Kedves több mint kettő-százezer sörimádó budapesti: NO para, NO pia meg a végére örüljetek, mert NO olimpia!

E történet arról szólt, hogy így is lehet egy esélyest kiütni a pályázási rendszerből...

:(

Margit Zoltán



Népszerű bejegyzések

Follow on Bloglovin