Margit Zoltán: NEVERGREEN - ERDÉLYBEN koncerteznek

2012. december 7., péntek

NEVERGREEN - ERDÉLYBEN koncerteznek



Kolozsvár, Marosvásárhely, Sepsiszentgyörgy

A jövő héten egy 3 állomásos erdélyi miniturnéra indul a Nevergreen. A csapat legutóbbi albuma az év elején jött ki Karmageddon címmel.


"És végre eljött a pillanat, amire egész este nagyon sokan vártak. A Nevergreen végre színpadra lépett. Bevallom őszintén, már a soundcheck alattletaglózott Tina orgánuma (egy ilyen képzett hang, hangosítás nélkül is erős), és bár lemezen tetszett a női énekessel megerősített Nevergreen, valahol volt benne egy enyhe félelem, hogy ez élőben nem fog akkorát ütni. Tévedtem, mindamellett, hogy kellett némi ráhangolódás.

Furcsa, mégis hatalmas élmény volt így hallani a régi dalokat, az új szerzeményeknél pedig teljesen természetesnek hat, hogy nem csak Bob énekel. Minden klasszikus terítékre került, az Új sötét kor alatt már én sem bírtam magammal (ekkor már alig volt hangom, az Ámoknál már egyáltalán nem…) és immáron „haj nélkül” headbangelésbe kezdtem. Semmi nem maradt ki, minden olyan dal elhangzott, amit egy valamirevaló Nevergreen rajongó várhatott. Annyi év után sem lehet megunni ezt a zenét.

Ez az este valóban egy ünnep volt, az új lemezt és a régi, sokunk számára feledhetetlen dalokat ünnepeltük. A hangzás minden szempontból rendben volt, a Frozen alatt felvonultatott hastáncos lányok koreográfiája is beleillett az est hangulatába. Látszott azért, hogy volt néhány „első koncertes” is a közönség soraiban, hisz a visszázás nem maradt abban az Ámok után sem…pedig oly sok év után sem változott a szokás, ha lemegy az Ámok, a függöny is legördül, még, ha nem is szó szerint."


Az erdélyi koncertek:

12/15 (szombat) - Kolozsvár, Irish&Music Pub, további zenekarok: Voices of Silence, Stormbridge

12/16 (vasárnap) - Marosvásárhely, Jazz & Blues Club, további zenekarok: Kontrax, Elendil (Nightwish programmal), Matahari.

12/17 (hétfő) - Sepsiszentgyörgy, Excalibur (volt Dózsa György klub)


www.facebook.com/nevergreen.hu



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm a megjegyzését!

Népszerű bejegyzések

Follow on Bloglovin