Margit Zoltán

2012. március 14., szerda

Március 15. torta - Ananászos joghurttorta!



Március 15-re valamilyen különleges, alkalomhoz illő édességet szerettem volna készíteni. Piros és zöld ételfestékem volt, már csak valami fehéren kellett gondolkodnom, így esett a választás a joghurtra és az ananászra.

Hozzávalók a tésztához: 3 tojás, 3-3 evőkanál cukor és liszt, mandula aroma, zöld ételfesték, 
a joghurtos töltelékhez: 1 nagy natúr joghurt (375 gramm), 2 dl tejszín, ízlés szerint porcukor, 5 kiskanál zselatin,  1 friss ananász, vagy konzerv,
a tetejére: cseresznye befőtt, 1 zacskó piros tortazselé, ízlés szerint cukor.

Először a tésztát készítettem el. A tojások fehérjét kemény habbá vertem, hozzáadtam a kevés zöld festékkel elkevert sárgájákat, egy kevés mandula aromát, majd a cukrot és a lisztet. Kivajazott, lisztezett csatos tortaformába öntöttem, és előmelegített sütőben megsütöttem. Mostanában 2-3-szor vettem friss ananászt, mindegyik finom édes és zamatos volt, de ez a tortának szánt nem annyira. Ezért cukros vízben kicsit megfőztem. A joghurthoz kevertem a porcukrot, majd az ananász főzőlevéből kb. 1-1,5 dl vettem, ebben főztem meg a zselatint. Még melegen a joghurtba kevertem, a tejszínt felvertem, és azt is hozzákevertem, valamint a kis darabokra összevágott ananászt is. A már kihűlt piskótát visszahelyeztem a formába, beleöntöttem a joghurtos masszát, és hűtőszekrénybe tettem. Amikor már megdermedt, a tetejét beborítottam a cseresznyével, a tortazselét megfőztem a tasak utasítása szerint - szintén az ananász levéből -, egy kevés piros festéket még adtam hozzá, hogy erősebb színe legyen, és még melegen, mielőtt kezdett volna megdermedni, ráöntöttem a torta tetejére. Tálalásig hűtőszekrénybe tettem.


A tészta sütés előtt
Joghurtos töltelék és az ananász darabok
Már a tésztán van a töltelék és egy sor a csresznyéből
Kész a torta!
A felvágott torta
És egy szelet közelebbről

Népszerű bejegyzések

Follow on Bloglovin