2011. július 27., szerda

Botrány pedofília végett


"XVI Benedek pápa visszahívta Írországból nagykövetét" - Fr Ciro Benedettini 
Foto: Vatican Press
Vatikán visszahívta nagykövetét további egyeztetés céljából az Ír parlament éles kritikája végett, miszerint az egyház takarja a gyermekeken ejtett szexuális zaklatásokat! - Jelentette ki Ciro Benedettini  a Vatikán szóvivője.

A szóvivő elmondta, hogy  Giuseppe Leanca érseket, a pápa írországi képviselőjét  beidézték  egyeztetésre Dublinban. A döntésre azt követően került sor, hogy az Ír parlament a múlt héten élesen bírálta a Szentszékkel kapcsolatban azokat az állításokat, melyek szerint a Vatikán szabotálta az Ír katolikus püspökök azon erőfeszítéseit, amellyel feljelentést szerettek volna tenni a paptársaik ellen a rendőrségnek és akik fiatal fiúk szexuális bántalmazásának vétségét követték el, illettve e vétség elkövetésének gyanúja alatt állnak.

Írország külügyminisztere Eamon
 Gilmore felszólította GiuseppeLeancu-t két héttel ezelőtt és kérte a hivatalos választ a szexuális zaklatások ügyében. Vatikán e felkérésnek ezidáig nem tett eleget. Az „utolsó” 2oo9-ben kitört botrány óta az Írországi Katolikus egyház tekintélyét veszítette. Írországban az egyház kezén nagyszámú iskola több kórház és templom van.
Vatikánban 1997-ben keltezett bizalmas levél alapján az Ír püspököket arra utasították, hogy a gyermekbántalmazások ügyében az egyházi joggal összhangban járjonak el, a rendőrségi feljelentésektől tartózkodjonak, mert az ellentétes az egyházjoggal. (!?)
 
Az ír miniszterelnök Enda Kenny megígérte, hogy  új törvényt fog meghozni az Ír parlament, miszerint a papi gyónás alatt és egyéb forrásokból megszerzett gyermek bántalmázokról szóló információk elhallgatása bűncselekménynek fog minősülni.

Kapcsolódó írások: 

SINÉAD O'CONNOR katolikus ír énekesnő véleménye : http://margitzoltan.blogspot.com/2010/06/sinead-oconnor-katolikus-ir-enekesno.html

Az igazság odaát van...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm a megjegyzését!

Népszerű bejegyzések

Dr. Gundy Sarolta - Tárogató válogatás 2015.

Szabó Angéla - Holtszezon - Katonaáldozataink

Globális vidék