2012. november 6., kedd

Az államok Barackot kap ismét?

Barack Obama

A The New York Times szakértője, Nate Silver szerint többségében Barack Obama elnök vezet, előnye az utóbbi hetekben (az első vitán nyújtott kiábrándító teljesítményt követő mélypont óta) folyamatosan nőtt. Nagy kérdés, vajon az északkeleti partvidéket megbénító Sandy hurrikánnak lesz-e hatása az elnökválasztás végeredményére, mindenesetre a Pew kutatóközpont felmérése szerint az amerikaiak 69 százaléka szerint az elnök jól kezelte a katasztrófát.


The New York Times

A vihar utáni kárelhárítás még nagyon sokáig fog tartani. New Yorkban egy hét szünet után tegnap reggel mentek először iskolába a diákok. A körülmények még messze nem tökéletesek: számos iskolában a vihar miatt kitelepített emberek alszanak, másokban nincs fűtés, így arra kérték a szülőket, melegen öltöztessék fel a gyerekeket. Sok vonalon még mindig nem jár a metró, vagy módosított útvonalon közlekedik. A sziget déli csücskéhez, a pénzügyi negyedbe csak egyetlen vonalon lehet lejutni, ezért ott sok a késés. Vasárnap délután a New Yorork-iak fáradt nyugalommal vették tudomásul, hogy néha több mint tíz percig áll a metrókocsi az alagútban két megálló között, és csak lassan halad előre. ­Tyson és Kate, egy fiatal pár nagy szatyrokkal utazott a metrón. Mint mesélték, a legjobban annak örülnek, hogy lett újra áramuk.


The New York Times

Ez nem mondható el New Jersey tengerparti városainak, illetve New York más kerületeinek lakóiról. Manhattannek az átlagnál jómódúbb lakosai kezdenek visszatérni otthonaikba. A lakótelepszerű, a szegényebbek elhelyezésére szolgáló toronyházak némelyikében mindeközben félelem uralkodik: az ablaktalan lépcsőházakban éjjel-nappal sötét van, sok a rablás. Éjjelente a fagypont körüli hidegtől kell tartaniuk. A lakásaikból kimozdulni nem tudó idősek a szomszédaikra, vagy a rendszertelenül megjelenő önkéntes segítőkre támaszkodnak.Barack Obama elnök úr 2009-ben "megelőlegezett" béke Nobel díjat kapott:  „A nemzetközi diplomácia megerősítéséért és a népek közötti együttműködés elősegítéséért tett erőfeszítéséért.”, ennek szellemében lenne még mit tennie a következő elnöki ciklusban, mert továbbra is sok nyílt kérdés maradt a béketeremtés területén, bár tudjuk a béke az a két háború közötti elmélkedési pillanat, amikor összegeződik haszonnal járt e a projekt...Az államok "Árpádsávos" zászlaja Barack Obama elnök úrnak áll, de a szkeptikusok még adnak egy esélyt Mitt Romney-nak. Meglátjuk, hogy ki fogja a pezsgőt bontani estére, ha nem kezdenek ott is "balkáni-módra" szavazatokat tartalmazó zsákokkal rohangálni erre-arra és elmesélik majd kinek a fején koppant nagyobbat a barack...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm a megjegyzését!

Népszerű bejegyzések

Dr. Gundy Sarolta - Tárogató válogatás 2015.

Szabó Angéla - Holtszezon - Katonaáldozataink

Globális vidék