2013. szeptember 13., péntek

Obama bölcs döntésre szorult, a béke Nobel díj fontos dolog!


A világsajtó percről percre Szíria körül kialakult "problematikával" foglalkozott. Az ENSZ BT ülést követően egyéretelművé volt a "pólusok" újbóli gerjedése, de tudjuk, hogy elmozdulás van a térben és időben...

Az érdek, amit követet az fog megtörténni, az érdek! Onnan van, hogy hogy kit érdekel...válság...nos, a tanáraim szavai csengenek vissza fülemben, ilyen nincs is, mert "az anyag nem vész el csak átalakul"...

Egyszerűen mi is évről évre átalakulunk, a lényeg, hogy mivé! Mivé formál bennünket tér és idő, jóvá? gonoszokká? Mi a mérce? Törvény? Szokásjog?

A téma immár adott, igen ismét a világbéke, mint  a szépségválasztás kampányaiban, nos hogyan lehet világbékét teremteni ottt, ahol a világot többszörösen meg lehet semmisíteni? Ilyenkot vetődik fel a kérdés: mi a hatalom és meddig lehet vele sáfárkodni, ill meddig érdemes? Az életünk egyedi-e és csak is földre korlátozódik vagy megtaláljuk önmagunkat máshol is?

Egyenlőre picinykék vagyunk e problematikában, de merjünk bölcsen gondolkodni, lesz e amit magunk mögött hagyunk?

Történetünket, találmányainkat, bölcseleteinket, hitünket....

Amikor az utolsó jelet magunk mögött hagyunk, volt e értelme mindennek? Kinek üzennék térben és időben? Saját magunknak? Obama mit üzenne a végén?

Az üzenete így szólna: Uram én mindent megtettem, hogy szolgáljam népem és óvjam minden bajtól!

Igen én hittem benne, hogy bölcsen fog dönteni, így tett, a Svédek immáron tudták, hogy miért kell a világon először béke Nobel díját leendő cselekedetnek adni, bölcsek a Svédek! Nem kell elfeledni, hogy meggyőzőek tudnak lenni az oroszok, nagyon meggyőzőek tudnak lenni!

Képekben illusztrálva az elmultat idézve:

Putyin győzött- nem lesz katonai beavatkozás Szíriában

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az amerikai külügyminiszterrel, John Kerry-vel folytatott három napos  genfi tárgyalásokat követő sajtótájékoztatón elmondta, hogy az ”Oroszország és az Egyesült Államok vezetői, Vlagyimir Putyin és Barack Obama által kitűzött célt elérték” és ez pedig nem más, mint ”a szíriai vegyi fegyverek nemzetközi ellenőrzésének a megoldása”.

Mostantól az Oroszország és az Egyesült Államok által kidolgozott szíriai terv alapján fog megszületni az ENSZ BT határozata.

Oroszország és az Egyesült Államok tervének a megvalósítása lehetővé teszi a katonai forgatókönyv elkerülését – mondta Lavrov. ”Természetesen az egyeztetett megközelítésben semmilyen erő alkalmazásáról sincs szó” – mondta a diplomata.

(BBC News)Margit Zoltán

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm a megjegyzését!

Népszerű bejegyzések

Dr. Gundy Sarolta - Tárogató válogatás 2015.

Szabó Angéla - Holtszezon - Katonaáldozataink