2013. szeptember 14., szombat

Szerbiában eladhatták a halottnak nyilvánított csecsemőketSzerbiában megszigorították a kórházak adminisztrációját, mert az utóbbi negyven évben mintegy tízezer csecsemőt nyilvánítottak halottnak, valójában azonban lehet, hogy eladták őket.

A döntést Slavica Djukic Dejanovic egészségügyi miniszter azután hozta meg, hogy a szerbiai eltűnt csecsemők szervezetének elnöke, Vladimir Cicarevicazt követelte tőle, hogy 48 órán belül hozzon rendeletet, amellyel megtiltják a szülészeteknek, hogy a halva születetett csecsemőket addig kivigyék a kórház területéről, amíg a szülők meg nem bizonyosodtak arról, hogy valóban nem él az újszülött, illetve amíg el nem végeznek egy DNS-vizsgálatot.

Az szervezet szerint az elmúlt negyven évben mintegy tízezer csecsemőt raboltak el szüleiktől oly módon, hogy a szülészeteken halva születetteknek nyilvánítottak őket. Jelenleg is több mint másfélezer család keresi gyermekét.

Cicarevic elmondta, halálos fenyegetést is kapott, ha az információkat nyilvánosságra hozza, de ő nem fél. Mint mondta: nem csak orvosok követik el a bűncselekményeket, hanem más kórházi alkalmazottak is.

Szerbiában 30 ezer aláírást kellene összegyűjteni, hogy a javaslatból törvény szülessen. 

Forrás: Kossuth Rádió, 
Szombat reggel | 2013. szeptember 14. szombat 11:01 |

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm a megjegyzését!

Népszerű bejegyzések

Dr. Gundy Sarolta - Tárogató válogatás 2015.

Szabó Angéla - Holtszezon - Katonaáldozataink