2010. május 31., hétfő

A kézfogás a magyarságért - polgári mozgalom nyerte meg a Magyar Szó internetes szavazását!

Az      5.  jelöltlista:
1. Bunyik Zoltán
1954-ben született Újvidéken, az Újvidéki Egyetemen szerezte matematikusi oklevelét, a Belgrádi Egyetemen befektetési tanácsadói specializációját. Jelenleg segédpolgármester Újvidéken. Volt iskolaigazgató, tartományi képviselő, tartományi oktatási és művelődési titkár. Több magyar civil szervezet alapítója: Mozaik Alapítvány, Vajdasági Magyar Felsőoktatási Kollégium, Újvidéki Módszertani Központ. A Közép-Európai Pannonia Club szenátora.
2. Rácz Szabó László
1957-ben született Zentán, számítógépes programozó, tanulmányait Ljubljanában és Szarajevóban folytatta. A zentai önkormányzati testület elnöke. A VMSz alapító tagja, részt vett az első polgárháborús tüntetéseken, aktívan védte a magyar katonaköteles polgárokat és szembeszállt az erőszakos betelepítéssel. A zentai Végrehajtó Bizottság elnöke volt. 2000-ben kilépett  VMSz-ből és 2004-től a Magyar Polgári Szövetség alapító elnöke. A Magyarok Világszövetsége elnökségi tagja és a Délvidéki Országos Tanácsának elnöke.
3. Dr. Végh Enikő
1943-ban született Nagybecskereken. Jelenleg Újvidéken él és dolgozik ügyvédként. Az Újvidéki Egyetem Jogi Karán diplomált, majd a Belgrádi Egyetem Jogtudományi Karán doktorált. Tagja a  Magyar Tudományos Akadémia határon túli köztestületének, valamint a Nemek Egyenjogúságával Foglalkozó Tartományi Tanácsnak.
4. prof. Dr. Bogner István
1944-ben született Szabadkán. Az Újvidéki Egyetem Bölcsészettudományi Karának német Nyelv és Irodalom szakán szerzett egyetemi diplomát. A tudományok doktora címet a Belgrádi Egyetem Filológiai Karán szerezte meg. Tanít Szabadkán a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon, valamint az Újvidéki Egyetem Bölcsészettudományi Karának Germanisztikai Intézetében is dolgozik. A Vajdasági Pax Romana alelnöke, a visegrádi Szent György Lovagrend lovagja.

5. prof. Dr. Kasztori Rudolf
Nyugalmazott egyetemi tanár. 1935-ben született Karlovacon. Jelenleg Újvidéken él. Az Újvidéki Egyetem Mezőgazdasági Karán doktorált, majd tanított. A Magyar Tudományos Akadémia külső tagja, a Vajdasági Tudományos és Művészeti Akadémia rendes tagja, és a Vajdasági Magyar Felsőoktatási Kollégium alelnöke, számos díj és kitüntetés tulajdonosa, 2006-ban megkapta a Tartományi Tudományos és Technológiai Fejlesztési Titkárság díját a nemzetközi folyóiratokban való legnagyobb idézettségért.

6. Mester-Kúti Csilla
1970-ben született Óbecsén, jelenleg Péterrévén él, munkanélküli. A Pedagógiai Akadémia tanítóképző szakát fejezte be, és Dreán, Törökbecsén, Bácsföldváron, Óbecsén tanított, továbbá sérült gyermekekkel foglalkozott. Tudósított a Magyar Szónak.
7. Margit Zoltán
1970-ben született Csókán. A Szent István Egyetem Kertészettudományi Karának Gyógy-és Aromanövények Tanszékén szerzett kertészmérnöki oklevelet. A 2001-től 2004-ig terjedő időszakban Csóka Község Képviselő Testületének elnöki posztját töltötte be. Jelenleg munkanélküli. A csókai Földművesek Egyesületének elnöke. Alapító tagja és elnöke volt a Bánáti Újság baráti Asztaltársaságnak.
8. Mirnics Gyula
1978-ban született Topolyán, s jelenleg is ott él. A Szegedi Tudományegyetemen média szakon szerzett diplomát. A kortárs magyar prózaírók legfiatalabb nemzedékéhez tartozik, eddig két önálló kötete jelent meg. Az első kötete Jan Berger hazatér. Jelenleg szerkesztőként dolgozik a Vajdasági Televízió magyar szerkesztőségében. 1998-ban elnyerte az újvidéki Magyar Nyelv és Irodalom Tanszék Sinkó Ervin irodalmi díját
9. mgr. Krakovszki Nagy Anna
1949-ben született Magyarkanizsán. Szabadkán él. A Szarajevói Egyetem Villamossági Karán szerzett oklevelet, a magiszteri stúdiumot a Zágrábi Egyetem Villamosmérnöki Karán kezdte el és a Belgrádi Egyetem Villamosmérnöki karán végezte el. a szabadkai ENING vállalat igazgatója és tulajdonosa. Dolgozott a szabadkai Műszak Főiskolán, számos tudományos munka szerzője. A magyar és a szerb Mérnöki Kamara tagja.
10. Dr. Sass György
1968-ban született Moholon, jelenleg is ott él. Orvosi oklevelét és belgyógyászati specializációját az Újvidéki Egyetem Orvostudományi Karán végezte. Jelenleg gasztroeneterológiai szubspecializációt végez. A zentai kórház belgyógyászati osztályán dolgozik. Az adai egészségügyi bizottság elnöke, a Zentai Egészségház Igazgatóbizottságának elnöke.
11.prof. Kálmán Imre
1964-ben született Zentán, s jelenleg is ott él. 9 éves korában kezdett gordonkázni. 1980-ban Andre Navarra világhírű francia gordonkaművész felfigyel rá, attól kezdve tanítványa a Detmoldi Zeneakadémián.1991-ben magiszteri diplomát kapott. 1990 – 1997 a Kölni RTV Zenekar 2. szólócsellistája. Több mint 25 országban hangversenyezett. 2000-től az Újvidéki Művészeti Akadémia tanszakvezető professzora.
12. mgr. Vitkay Kucsera Veronika
1932-ben született Belgrádban. Élművész, egyetemi tanár az újvidéki Művészeti Akadémián. 30 évig magánénekes volt a Szerb Népszínház Operatársulatában. Minden jelentősebb női operaszerepet énekelt. Pályafutása során számos díjban részesült. Újvidék Város Októberi és Novemberi díjának, továbbá a Vuk Karadzsity és a Jovan Gyorgyevics emlékérem tulajdonosa.

13. Dr. Csányi Ferenc
1951-ben  született Adán. Az Újvidéki Orvosi Egyetemen szerzett orvosi diplomát, majd ugyanitt végezte a belgyógyászati-, illetve a szívgyógyászati szakosítást. Az orvostudományok magisztere. Jelenleg osztályos orvos a zentai kórház belgyógyászati osztályán. A Magyar Tudományos Akadémia határon túli köztestületi tagja
14. prof. Dr. Zavargó Zoltán
1951-ben született Újvidéken. Kamenicán él. A gimnázium elvégzése után az Újvidéki Egyetem Technológiai karán diplomál, majd doktorál és tanít. 2004-től a Technológiai Kar dékánja. Megalakulása óta tagja a Vajdasági Magyar Tudományos Társaságnak, tagja a Vajdasági Vegyészegyesületnek, valamint a Magyar Tudományos Akadémia határon túli köztestületi tagja.
15. Fodor Gabriella
1964-ben született Újvidéken, ahol jelenleg is él. A Pedagógiai Akadémát Újvidéken fejezte be. Pedagógusként nem dolgozott, mert tanulmányai után családjának vállalkozásához társult. Jelenleg a GRAPHIC nyomdaipari vállalkozás tulajdonosa.

16. Ancsán György
1954-ben Magyarkanizsán született, ahol jelenleg is él családjával. A Műszaki Középiskola villamossági szakán végzett. Szakmai végzettsége elektrotechnikus.energetikus. Dolgozott a magyarkanizsai Sloga üzemben a villamossági munkaegység főnökeként, továbbá a martonosi Martis vállalatban beruházási munkakörben tevékenykedett.
17. Bicskei István
1950-ben született Oromhegyesen. A marosvásárhelyi Szentgyörgyi István Színművészeti Intézetben végzett 1976-ban. Játszott a Népszínházban, az Újvidéki Színházban és az Újvidéki Rádió drámatársulatában, és tanársegéd volt az újvidéki Művészeti Akadémián. 1991-től  Franciaországban élt, és tagja volt a párizsi JEL Színháznak. Előad a Marosvásárhelyi Egyetemen, játszik a MKUK színházban, a Békés Megyei Jókai Színházban és a debreceni Csokonai Színházban. 2008 óta művészeti igazgatóként tevékenykedik a Niš-i Népszínházban.

18. mgr. Rontó Bozóki Judit
1973-ban született Újvidéken. Az újvidéki Bölcsészettudományi Kar Történelmi Tanszékén Szerzett diplomát, majd ugyanitt magisztrált. Jelenleg a Nikola Tesla Általános Iskola Ady Endre Kihelyezett Tagozatában tanít Tordán történelmet és angol nyelvet. Alapító tagja az ÁRGUS Vajdasági Magyar Kissebségjogi Egyesületnek, és mint oktatási tanácsos vesz részt az egyesület munkájában.
19. Csík Nagy Ferenc
1954-ben született Szabadkán. Jelenleg Újvidéken él. A középiskolát szülővárosában végezte, majd Újvidékre költözött. Műsorvezető, bemondó aVajdasági Rádió és Televízióban, valamint az Újvidéki Rádióban. Az újvidéki Garuda Személyfejlesztési Központ civil szervezet igazgató bizottságának elnöke.
20. Tót Ervin
1985-ben született Újvidéken. Tanulmányait a budapesti Szent László Gimnáziumban végezte. Jelenleg vállalkozóként dolgozik, az újvidéki Terra Production vállalat igazgatója.Tagja az újvidéki Kárpátia Alapítványnak és a Szórakaténosz Alkotóműhely és Bábegyesületnek.
21. Dr. Borbás Nagy Gabriella
1980-ban született Temerinben. Az Újvidéki Egyetem Orvostudományi Karán szerzett orvosi oklevelet. A temerini egészségház sürgősségi osztályán dolgozik.  A Baba klub alapítója és a Kertbarátok körének tagja.
22. Tóth  Hunor
1979-ben született Nagykikindán. A budapesti Magyar Táncművészeti Főiskola Kárpát-medence Öröksége néptáncpedagógus-iskolájának vajdasági kirendelt tagozatán szerzett diplomát. 2009-ben a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Találkozóján a legjobb férfi mellékszereplő díját kapta meg, 2010-ben pedig színészi különdíjban részesült.
23. Kiss Samu
1975-ben született Pancsován. Hertelendyfalván él. Diplomát az Újvidéki Művészeti Akadémia klarinét tanszakán szerzett. Klarinéttanárként dolgozik a verseci Josif Marinković Zeneiskolában. Tagja a pancsovai Petőfi Sándor Művelődési Egyesületnek.
24. Majoros Nyilas Erzsébet
1952-ben született Zentán. A Budapesti Kertészeti Egyetem Táj- és Kertépítő szakán szerzett mérnöki  oklevelet. Tervező mérnökként dolgozott Topolyán és Szabadkán. Magyarkanizsán a Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpontban szaktanár, továbbá előad a Budapesti Kertészeti Egyetem zentai kihelyezett tagozatán. Szervezi a „Legszebb kert és balkon” versenyt és a zentanapi virágkötészeti versenyt.
25. Dr. Juhász Gábor
1963-ban született Zentán. Felsőhegyen él. Állatorvos, a Silos-vet állatorvosi rendelőben dolgozik. Aktívan részt vesz a felsőhegyi hagyományőrző rendezvények szervezésében, valamint több éve tagja a Magyar Állatorvosok Világszervezetének.
26. Kovács Tamás
1965-ben született Moholon, ahol jelenleg is él és dolgozik. A műszaki középiskolát Magyarkanizsán fejezte be. A Bácska sportegyesület elnöke volt, jelenleg a Rubin női futballcsapat vezetője. A moholi helyi közösség elnökségi tagja, az adai képviselő testület tanácsnoka.
27. Péter Krisztina
1987-ben született, Adán él. Középiskolai tanulmányati Zentán végezte. Az Újvidéki Egyetem Bölcsészettudományi Krának Magyar Nyelv és Irodalom Tanszékének negyedéves hallgatója. Tagja az adai Ifix ifjúsági szervezetnek.
28. Takács Gyula
1949-ben született. Újvidéki lakos. Villamossági technikus, vállalkozó. Dolgozott a Pobedában és a Naftagasban. Az Instutut za preventivu válallat tulajdonosa. A Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület Elnökségi tagja volt. A Vajdasági Magyar Népművészeti és Közművelődési Központ tagja. Többszörös vajdasági, szerbiai és országos dzsudóbajnok.
29. Káplár Szilvia
1978-ban született Zentán.Az általános iskolát és a középiskolát Csókán végezte, majd a budapesti Gábor Dénes Főiskolán szerzett informatikus mérnöki diplomát. Jelenleg munkanélküli.
30. Fischer Fábrik Karolina
1966-ban született Piroson, s jelenleg is ott él. A speciális fizikaszakú középiskola elvégzése után az Újvidéki Egyetem Természettudományi karán szerzett fizikusi oklevelet. Az újvidéki villamossági és egészségügyi szakközépiskolákban dolgozik fizikatanárnőként a magyar osztályokban. A pirosi általános iskola magyar osztályaiban is tanít fizikát.
31. Hangódi Zoltán
1980-ban született Magyarkanizsán, majd a törökkanizsai gimnáziumban érettségizett. Az oromi ShadowNet vállalat értékesítési vezetője, a német Fliegl pótkocsigyártó cég szerbiai képviselője. A VaMaDiSz-ban a Külügyi Bizottság elnöke volt. A magyarkanizsai Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagja altiszti rangban. Tűzvédelmi szakember, a fiatal túzoltók oktatója.
32. Patyi Sándor
1955-ben született, szabadkai lakos. A szabadkai Műszaki-Technikai Középiskolában szerzett diplomát. Jelenleg munkanélküli. A "Palics" Karate Egyesület elnöke, a Szabadkai Karate Szövetség alelnöke, valamint Szerbia képviselöje a Nanbudo Világszövetségében.
33. Varga Andrea
1980-ban született Londonban. Jelenleg Újvidéken él. Okleveles növényvédelmi mérnök. Tanulmányait az Újvidéki Egyetem Mezőgazdasági Kara Növényvédelmi Tanszékén végezte. Posztgraduális tanulmányait a Biofarming egyetemen folytatja.
34. Kiss Zsélykó
1979-ben született Újvidéken. Abszolvens a Magyar Táncművészeti Főiskola néptáncpedagógus szakán. A Szerbiai Vasutak Műszaki Kocsiszolgálatának a munkásaként dolgozik. Néptáncos, az újvidéki Vajdasági Magyar Népművészeti és Közművelődési Központ elnöke és táncoktatója.
35. mgr. Zavarkó Sándor
1939-ben született Lokon. Újvidéki lakos. A gazdasági jogtudományok magisztere. Nyugdíjas, több éve tevékenykedik a Gazdasági Akadémia jogtanácsadójaként. Az újvidéki Brankovo Kolo középiskolai kollégium igazgató bizottságának elnöke volt, a Kárpátia segélyezési alapítvány elnökségi tagja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm a megjegyzését!

Népszerű bejegyzések

Dr. Gundy Sarolta - Tárogató válogatás 2015.

Szabó Angéla - Holtszezon - Katonaáldozataink

Globális vidék