2014. augusztus 31., vasárnap

Hűtőkocsiban hozták haza a daganatos beteget CsókáraCsehák Gábor


A kamenicai Onkológiai Intézet és otthona közötti út bizonyára emlékezetes marad a csókai Csehák Gábor (50) számára, akit vastagbélen lévő daganat eltávolítása után nem mentőkocsiban szállítottak haza, mint ahogyan az emberhez méltó és elvárható volna, hanem egy hűtőkocsiban, mint a levágott jószágot!


Csehák Gábor bizony az otthonáig vezető száz kilométeres utat frissen műtötten a zentai Temporeks cég hűtőkamionjának sofőrfülkéjében tette meg. A lapnak kénytelen volt elismerni, emlékezetes marad számára az út, mert a biztonsági öv éppen a frissen műtött területet nyomta.


-A főnővér hétfőn szólt, hogy másnap hazaengednek, s azt is mondta, erről értesítette a csókai kollégákat. Igen ám, de értem, elbocsátásom után nem jött a csókai egészségház kocsija! Arról, hogy a mentő valószínűleg nem is fog megérkezni aznap, felesége tájékoztatta, akinek azt mondták, legfeljebb másnap tudnak kocsit küldeni az addigra a kórházból már elbocsátott, frissen műtött betegért, mert későn szereztek tudomást a szállításról.


-Nem volt mit tennem, felhívtam kollégáimat a zentai TemporeX húsgyárból, van-e esetleg útjuk errefelé és el tudnának-e értem jönni. Ők pedig, amikor széthordták a húst Újvidéken, eljöttek értem és hazavittek a hűtőkocsival”, mesélte a csókai Csehák Gábor.
Dr. Lévai Szenes Ibolya
a csókai egészségház igazgatója a lap megkeresésére azt nyilatkozta: 


Csehák Gábor az egészségügyi alap zentai fiókjának biztosítottja, de Csókán van a lakhelye. A probléma úgy keletkezett, hogy a távirat Kamenica, Zenta és Nagykikinda között bolyongott. Amikor végül megérkezett hozzánk, már késő volt, nem tudtunk érte elmenni, mert valamennyi kocsinkat más munkára osztottuk be. A betegeknek és a hozzátartozóiknak meg kell érteni, hogy kis flottával, gépparkkal rendelkezünk, és ez történik meg amikor a hozzátartozók türelmetlenek a beteg nyugtalan és megijed.

Ismét országos sajtó foglakozik Csókával, piciny település, de zajlik az élet. Valahogy itt minden fordítva működve tűnik jónak pl.: minél szegényebb a község (minden negyedik lakos szociális eset), annál több a dáridó, eszem-iszom, megfőzöm, kidobolom, eltapsolom...

Ideje lenne a felügyelőségeknek a szemét erre az oldara fordítani, kicsit átrázni mi is történik itt valójában és a csókai daganatos beteg Csehák Gábor sem érkezik kollégái által a hűtőkocsi sofőrülésén haza, hanem emberhez méltóan, mert nem ő volt türelmetlen, hanem a beteg ágyát fel kellett szabadítani...

Mit tesz a pártkönyv...jót nem...


Kurir nyomán Margit Zoltán

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm a megjegyzését!

Népszerű bejegyzések

Dr. Gundy Sarolta - Tárogató válogatás 2015.

Szabó Angéla - Holtszezon - Katonaáldozataink

Globális vidék