Margit Zoltán: SU per MAN ?

2010. május 11., kedd

SU per MAN ?

Teljes méretű kép megtekintése
KINEMATOGRÁFIA:
Superman, születési nevén Kal-El a Krypton bolygóról származik, amely egy kozmikus szerencsétlenségben megsemmisült. Apja, Jor-El az utolsó pillanatban a csecsemő Supermant egy űrhajóba tette és kilőtte a világűrbe. Az űrhajója a Föld bolygóba csapódott, ahol a gyermektelen Kent házaspár megtalálta és felnevelte (mint később kiderült, Jor-El választotta ki a családot fia számára). A szülei a Clark nevet adták neki. Mivel a szülőbolygóján sokkal elviselhetetlenebbek voltak az életkörülmények, az ottani élőlények alkalmazkodtak a nehéz életkörülményekhez. A Föld sokkal barátságosabb, mint a Krypton bolygó. Ezért Superman átlagos képességei itt a Földön emberfelettiek, természetfelettiek...
VAJDASÁG MA: 
Dr. Korhecz Tamás, a "nélkülözhetetlen"A VMSZ vezetősége dr. Korhecz Tamást nevezte ki a Magyar Összefogás listavezetőjének. Miért? Ismertették velünk, hogy dr. Korhecz Tamás harmadik megbízatási ciklusban tartományi jogalkotási, közigazgatási és kisebbségi titkár. Továbbá arról is beszámoltak, hogy dr. Korhecz Tamás két újvidéki magánegyetemen tanít, mint tanár és két budapesti egyetemen ad elő mint vendégtanár. Nyolc éve tagja a Magyar Nemzeti Tanácsnak és még számtalan más funkciója is van. Ami fontos, és a jelentésből kimaradt, véleményem szerint, hogyan tud egy személy egy időben ennyi feladatot sikeresen elvégezni. Mit tett és hogyan mint tartományi titkár a vajdasági kisebbségek mindennapi gondjai, problémái megoldásáért és mint a Magyar Nemzeti Tanács (MNT) tagja a vajdasági magyarság mindennapi gondjai, problémái megoldásáért. Hogyan tudja dr. Korhecz Tamás az utolsó két évben 10%-os munkaidővel elvégezni a tartományi jogalkotási, közigazgatási és kisebbségi titkár teendőjét. (Mivel 90%-os munkaidejére állandó munkaviszonyt létesített az egyik újvidéki magánegyetemnél.) Miért a VMSZ vezetősége nem javasolt másik személyt dr. Korhecz Tamás helyett, aki százszázalékos munkaidővel végezte volna a tartományi titkár tárcavezető teendőit. Hogyan teszi mindezt, ha karrierjét nem gyakornokként kezdte, hanem az első munkahelye a tartományi jogalkotási, közigazgatási és kisebbségi titkár tárcavezetője. Ez úgy néz ki, mintha valaki a házépítést nem az alapból kezdené, hanem a tetőtől. Éppen ezért vonták meg a bizalmat dr. Korhecz Tamástól a magyar választópolgárok szülővárosában, Szabadkán, a 2008-ban megtartott választásokon óriási többséggel. De, sajnos, erről sem a VMSZ vezetősége, sem dr. Korhecz úr nem akartak tudomást venni, hanem a VMSZ javasolta, dr. Korhecz úr pedig elfogadta a harmadik mandátumot „truccból”, és végzi is 10%-os munkaidővel csakis azért, hogy megakadályozza a részarányos foglalkoztatási folyamat elindítását.Én ezúttal csak két példát említenék, hogyan végzi dr. Korhecz Tamás gyakorlatban az MNT tagjaként és tartományi titkár teendőit.
1. Az MNT februárban Zentán megtartott ülésén Kókai Péter indítványozására megállapította, hogy a vajdasági magyarság érdekei nincsenek meghatározva és ezért ennek az érdeknek megsértéséért senkit sem lehet felelősségre vonni.Ezt a feladatot éppen dr. Korhecz Tamásnak és dr. Józsa Lászlónak kellett volna elvégezni nyolc évvel ezelőtt.Így pedig az MNT kiváltságos munkavállalói (Pásztor Bálint, Varga László, Józsa László, Kucsera Géza és ki tudja még hányan) nyolc éven át kapták rendszeresen fizetésüket, honoráriumokat, tiszteletdíjakat, napidíjakat, útiköltségeket, ki tudja mit még nem, amelynek összegét talán soha nem tudjuk meg anélkül, hogy feladataik meg lettek volna határozva és számon lehetett volna kérni a munkavállalóktól azoknak teljesítését. És mindezt a Magyar Nemzeti Tanácsnak nyújtott támogatásból, az adófizetők pénzéből, annak ellenére, hogy a magyarság érdekei a mai napig nincsenek meghatározva. Legyünk őszinték, van-e valaki, rajtuk kívül, aki ilyen munkát tud magának a jelenlegi körülmények között biztosítani. Éppen talán itt van a felelet arra is, hogy az MNT és a VMSZ sem nem is merészkedett (bár alapvető kötelessége lett volna a listaállítás előtt) megírni egy beszámolót-jelentést az elmúlt nyolc évben elvégzett munkájáról. Annál inkább, mert a VMSZ-nek a 35 tagú MNT tag közül 28 VMSZ tagja van.


2. Részarányos foglalkoztatás. Már két VMSZ-kampány horderejű ígérete, több ezer munkahely az állami közszférákban, a vajdasági kisebbségeknek anyanyelvi oktatás iránti érdeklődés növelése, Vajdaság, mint európai régió, affirmálása stb. dr. Korhecz Tamásnak, mint tárcavezetőnek, a mai napig „nem jutott ideje”, hogy titkárságával egy ilyen értelmű indítványt kidolgozzon, közvitára tegye, majd a Vajdasági Képviselőháznak benyújtsa megvitatásra. Ez egyben üzenet is a többségi nemzetnek, hogy a vajdasági kisebbségeknek nincs igényük a részarányos foglalkoztatásra. De ez egyben egyfajta magatartásra is utal, hogy viszonyul egy több magas rangú tisztséget betöltő VMSZ által javasolt tartományi tárcavezető titkár, nemcsak a magyar, hanem az összes vajdasági kisebbségi munkanélküliek iránt, akik talán éppen éveken keresztül várják épp a részarányos foglalkoztatás alkalmazásától a lehetőséget a megélhetési minimum biztosítására. A VMSZ elnöke dr. Korhecz Tamást nevezte ki a Magyar Összefogás listavezetőjének, egyértelmű üzenetet küld a vajdasági magyarságnak, és a vajdasági többi kisebbségnek is, hogy dr. Korhecz Tamás tevékenysége példamutató és folytatni kell az újonnan választott Magyar Nemzeti Tanácsban is. Mindezt csak azért mondtam el, hogy június 6-án a magyar választási listára feliratkozott választópolgárok mindezen tényekről tudomást szerezzenek és ezáltal önállóan döntsenek akarják-e folytatni azt ami eddig volt, és vállalni és viselni annak következményeit, vagy új listákon új embereket választanak, és nekik adnak lehetőséget, hogy felajánlott programjukat érvényesítsék, nemcsak a listán felírt választópolgároknak, hanem minden magyar polgár gondjai megoldásán tevékenykedjenek.
Mgr. Zavarkó Sándor 
http://www.vajdasagma.info/cikk.php?ar=olvasok&id=6  
Miből nő az MNT-és cserebogár?    Miből-miből,     támogatásból!
FONTOS:  http://docs.google.com/viewer?url=http://www.puma.vojvodina.gov.rs/dokumenti/Konkursi/2010/manjine/1/Rezultati_etnicke.pdf&pli=1
A legényanyában, ekkor mondta a párt - titkár, gyerünk el a kocsmába igyunk és gondolkodjunk!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm a megjegyzését!

Népszerű bejegyzések

Follow on Bloglovin