2010. december 1., szerda

Wikileaks gate, vizsgázik a demokrácia?

A cím lehetne, hogy a szomszéd fűje mindig zöldebb, amiről jó tudni...
A "Wikileaks" oknyomozó hírportál, amely amerikai külügyminisztérium dokumentumait "szivárogtatta" ki a "bűnbak" Bradley Manning 22 éves amerikai katona által, akit hét hónapja magánzárkában tartanak fogságban...
Bradley Manning az áldozati bárány?
Julian Assange 39 éves ausztrál honpolgárságú férfi, aki alapítója a http://www.wikileaks.org hírpontállak. A hírportál fő profilja az oknyomozati eredmények közszemlére tétele, ill. a "hatalmak" kényes ügyeinek a feltárása, mondhatnánk a "média szentképeinek" az e-világi emberi megvilágítása, gyarlósági szempontból.
Julian Assange - "Fellépünk a szabályoknak nem engedelmeskedő szervezetek ellen..."
A "Wikileaks" három fő célt tűzött ténykedésének megvalósítására: 1.) Sajtó szabadság - a sajtó felszabadítása a hatalmak nyomása alól. 2.) A visszaélések, törvénytelen lépések bemutatása. 3.) A történelem formáló dokumentumok megőrzése.
Érdekes ötletet indított útjának, létrehozta az egyszerű emberek hírszerző szolgálatát szembeállítva a túlfizettetett titkosszolgálatokkal...
A 2006 óta létező "Wikileaks" az idén jutott a közvélemény kereszttűzébe, Irak-Afganisztán és az amerikai diplomácia negyedmillió (!?) dokumentumának kiszívárogtatásával. Az egyszerű polgár belelátott a választott demokrácia boszorkánykonyhájának működésébe, alá: Hell's Kitchen by Gordon Ramsay (Pokol konyhája főzőcske műsor) Furcsa rendszer ez a demokrácia, amikor megpiszkálják mindig valami más jön elő, mint Pandóra szelencéjéből...A demokrácia a diktatúra demója, vagy beta verziója?
Nem kell megijedni, már rotyog a lé a boszorkánykonyhában! Assangot kettő viking leányzó szexuális zaklatással vádolja (a vikingeket ismerve elég nehezen hihető történet...) ez volt a leves. Jön a főétel recept szerint: Oszd meg és uralkodj. Belviszály indul a "Wikileakson" belül, nevezetesen kettő alapító szembefordul Assangal. A német szóvivő Daniel Domscheit-Berg tekintélyelvűnek titulálja Julian Assangot, ezt követően a másik alapító az izlandi Birgitta Jonsdottir is bedobta a törölközőt...Rotyog már szépen a lé, mert tudjuk újra lét a tét...A desszert még hátra van, lehet, hogy fekete leves lesz!
Valójában miért ütötte ki a "Wikileaks" a Pentagon biztosítékát? Egyszerűen bemutatta, hogy a hatalom minden eszközzel él, saját dogmáival szögellentéstesen viselkedik, adott esetekben átgázol a törvényeken és mindezt a népért és a nép nevében teszi, mert a náció végveszélyben van! A nevető harmadik, aki isteni rangot formált magának, mert neki alanyi joga van rá. A nevető harmadik, aki még az időjárást is kiszámítja a következő képen hoz létre egy leendő általa, mint jótét lélek általi megoldandó problémát: Példa: Végy két szomszédot, akinek pásztorai békésen legeltetik nyájait a távol keleten, a közel-keleten, a Balkánon, dél Amerikában...Egy csipetnyi kételyt tégy közéjük, -a szomszéd legelője zöldebb és -a szomszéd birkája kövérebb. Hitesd el velük, hogy apáik földjei voltak azok anno, amin a "tehetősebb" szomszéd legeltet. Adj el nekik némi fegyvert, némi vidámító szert. Öltözz be pásztornak és nyiss tűzet a sértődött nyájra. A "csete-paté" után írass alá velük békeszerződést és kezdődhet az újra legelősítés és birkásítás, ne feledd a pásztor sosem alszik, légy résen, én mint nagy tesó (Georg Orvell -1984) segíteni fogok neked, ha eljön az idő és a csillagok is együtt-állnak majd...
A gond az ötszögletű intézetben (Pentagon), hogy hogyan elsimítani a gyűrődéseket a szuperhatalom patyolat tiszta diplomácia szőnyegén és hogyan tudja a minden lében kanál jelenlegi képet megváltoztatni saját orcájáról. Meg tudja e magyarázni a pásztorok értelmetlen egymásnak feszülését, abban a helyzetben amikor a lapok járását látják a túloldalról is.  Ahogy látom reszketnek a pásztorok is szépen minden felé e kék-bolygón...
Vagyon, ahogy írva vagyon, Julian Assange  jelenleg bujkál, barátainál, támogatóinál húzza meg magát, váltogatja telefonjait, festi a haját...Már lelki szemeimmel látom a következő hollywoodi kasszasikert ígérő filmjének forgatókönyvét, talán a boszorkánykonyhán ez lesz a desszert...
Jelenleg több ország elítélte Assange tettét, mellyel veszélybe sodorta az ártatlan embereket, viszont Ecuador feltétel nélküli menedékjogot adott neki. Jó pénz jöhet a konyhára, ha valaki átadja az államok kezére, akkor megkegyelmeznek az áldozati báránynak a 22 éves Bradley Mannig "zöldfülű" katonának? Assange mehet Guántanamóra sima terrorizmus vádjával a hátán...
A "nagy csávó" Venezuelából már gratulált neki bátorságáért és kéri maradjon következetes és etikus...A diplomácia álló vize jól meg lett kavarva, az elemzők szerint nem fog különösebb politikai hullámokat korbácsolni, mert kéz kezet mos...
Szépen csendben meggyújtottuk a várakozás első gyertyáját. Egyszer eljő a megváltó is, egyszer így december elsején a boszorkánykonyha AIDS nevezetű vírusától kigyógyulnak a megbetegedtek is, egyszer nem lesz éhező a földön, egyszer elhallgatnak a fegyverek is, egyszer elfogy a hazugság, egyszer mindegy lesz, hogy a szomszéd fűje zöldebb...
Margit Zoltán

2 megjegyzés:

 1. Wikileaks - Semmi esélye az életben maradáshoz - Meggyilkolnák!

  Nem sok esélye van az életben maradáshoz a Wikileaks alapítójának, Julian Assange-nek. A titkos adatok és dokumentumok kiszivárogtatójának fejére több vezető politikus is halálbüntetést kérne, ugyanúgy mint a titkos adatok kiszolgálásáért feltehetően felelős amerikai katonára.

  Sok titokról fellebbent a fátyol, Sárközy nőügyei ugyanúgy közszájon forognak már, mint Abdullah szaúdi király Irán megtámadására szőtt tervei, amelyekben az amerikaiakat kérte fel a támadásra. Kiderült továbbá, hogy milyen jelzőkkel illették az amerikai diplomaták Angela Merkelt, Berlisconit és a többi vezető európai politikust. Megtudhattuk, hogyan lehet megmenekülni Iránból lóháton, hogyan szöktek Észak-koreai vezetők délre, csak még azt nem tudjuk mit rejtenek azok a Magyarországra vonatkozó dokumentumok, amelyek "Szigorúan bizalmas" megjelöléssel vannak ellátva.

  Forrás:http://adohirek.hu/friss-hirek/wikileaks-semmi-eselye-az-eletben-maradashoz-meggyilkolnak.html

  VálaszTörlés
 2. EU: Wikileaks: a véleménynyilvánítás szabadsága vagy bûncselekmény?

  A WikiLeaks oknyomozó portál által kiszivárogtatott titkos amerikai diplomáciai üzenetek nyomán világszerte kialakult vita elérkezett az Európai Parlamentbe, ahol kedden a Wikileaks szerepének megítéléséről tartottak vitát José Manuel Barroso bizottsági elnök részvételével. Az EP‑képviselők aggodalmukat fejezték ki Európa informatikai biztonsága, valamint Julian Assange személyes ügye kapcsán.


  Raül Romeva i Rueda zöldpárti, spanyol képviselő úgy vélte: Assange feltárta az igazságot, és ezt meg kell védeni. José Manuel Barroso,szerint „a véleménynyilvánítás szabadsága nem képezheti alku tárgyát, de néhány adatot a köz érdekében meg kell védeni. Bizonyos információk nem lehetnek mindenki számára hozzáférhetőek" - mondta a Bizottság elnöke.

  Számítástechnikai biztonság

  Mint ismert, több pénzügyi szolgáltató weboldala – köztük a Mastercard, a Visa és a Paypal – ellen is hackertámadást intéztek a Wikileaks támogatói, mert azok blokkolták a portálnak érkező pénzátutalásokat. Ez felvetette a cyberbiztonság kérdését. Ana Gomes képviselőarra volt kíváncsi, hogy mit tesz az EU a számítógépes biztonság javítása érdekében, Herzog Edit Európa „digitális függőségére” hívta fel a figyelmet.

  Barroso elmondta: „nincs 100 százalékban áthatolhatatlan biztonsági rendszer”, emlékeztetve arra, hogy az Európai Bizottság szeptember végén bemutatott új javaslatai szigorúbb büntetőjogi szankciókat irányoznak elő a számítógépes fenyegetésekkel szemben.

  Tunne Kelam észt képviselő rra volt kíváncsi, hogyan tervezi a Bizottság jobban összehangolni a számítógépes védelmet és fokozni a NATO-val való együttműködést. Barroso válaszában elmondta: „Ez a fontos kérdés nem csak a NATO, hanem az USA-val való kétoldalú kapcsolatunk ügye is”.

  Számos képviselő fejezte ki aggodalmát Julian Assange, a WikiLeaks alapítójának letartóztatása miatt. Mint ismert, Julian Assange-t a svéd hatóságok nemi erőszakkal gyanúsítják.

  Barroso Assange ügyéről: „Nem vagyok bíróság”

  „Ez zaklatás, ami felett nem szabad szemet hunyni” – mondta Romeva i Rueda. „Nem volt joga tisztességes eljáráshoz, ez támadás a szólásszabadság ellen” – mondta Sonia Alfano.

  „Nem vagyok bíróság” – mondta válaszában Barroso. „Véleményt alkothatunk a végső ítéletről, de nem most. Az Egyesült Királyság és Svédország tiszteletben tartja a jogállamiságot” – tette hozzá.

  Mario Borghezio (szabadság-demokrácia, olasz) Assange-nek az USA számára történő esetleges kiadatása miatt fejezte ki aggodalmát: „Nyilvánvaló, hogy az amerikaiak eddig minden jogalap nélkül kényszerítik Assange kiadatását”. Barroso emlékeztetett: a kiadatás nem lehetséges az érintett európai államok, jelen esetben az Egyesült Királyság és Svédország, hozzájárulása nélkül. A kérdés nem az Európai Bizottság, hanem a tagállamok hatáskörébe tartozik – mondta.

  EP Sajtószolgálat

  VálaszTörlés

Köszönöm a megjegyzését!

Népszerű bejegyzések

Dr. Gundy Sarolta - Tárogató válogatás 2015.

Szabó Angéla - Holtszezon - Katonaáldozataink

Globális vidék