2012. szeptember 17., hétfő

Meghívó a kerekasztal megbeszélésre az elítélt temerini fiúk ügye kapcsánTisztelt Címzettek!

Bizonyára mindannyian ismerik a temerini fiúk esetét. Emlékeztetőül: öt temerini magyar fiatalember 2004. június 26-án éjjel súlyosan megvert egy szerb nemzetiségű drogdílert, aki előzőleg provokálta őket, szidalmazta a magyarokat és molesztálta a közelben tartózkodó magyar lányokat.
A bíróság gyilkossági kísérlettel vádolta meg őket, és egy szokatlanul gyors tárgyalás végén összesen 61 év börtönbüntetést rótt ki rájuk. Háborús bűnösöket is csak elvétve sújtanak ilyen fokú büntetéssel.
A délvidéki magyar közvélemény meggyőződése, hogy az ítélet kirakatper eredménye. Általános vélemény szerint ilyen súlyos ítéletre azért volt szükség, mert a megszaporodott délvidéki magyarellenes incidenseket, atrocitásokat a szerb hatalom ily módon akarta ,,ellensúlyozni”. De még ha be is bizonyosodott volna az, amivel a temerini fiúkat vádolták, a büntetés akkor is példátlannak minősülne.

Az elítélteket első naptól kezdve súlyosan bántalmazták, ütötték-verték. Egyikük maradandó testi sérüléseket szenvedett, megvakult az egyik szemére. A lelki tortúráról, az öt férfi és családjaik tönkretett életéről nem is beszélve. A temerini fiúk továbbra is szörnyű börtönkörülmények között élnek.

Több délvidéki és anyaországi közéleti tényező (civil szervezetek, egyes pártok) megpróbált rajtuk segíteni, de a szerb hatalom nem volt hajlandó megkönyörülni a temerini fiúkon, kegyelemben részesíteni őket.

Miután az összes eddigi próbálkozás sajnos kudarcba fulladt, a Magyar Remény Mozgalom (MRM) véleménye szerint a temerini fiúkat csak úgy lehetne kiszabadítani (kegyelmet kieszközölni számukra), ha az összes délvidéki magyar párt és az összes magyarországi parlamenti párt egységesen lépne fel.

A címzettek egy részével az MRM semmiféle együttműködést sem folytatott, de ez az egy eset kivételt képez, és kellene, hogy képezzen mindenki számára. Most az egyszer félre kellene tenni akár a legnagyobb politikai és ideológiai különbségeket is, és közösen cselekedni a temerini mártírjaink, a magyarságunk érdekében.

Az MRM meghívja a címzett pártvezetőket, akadályoztatásuk esetében pedig helyetteseiket, gyűljünk össze 2012. október 12-én, pénteken 10:00 órakor Szabadkán, a Szabadegyetem első emeleti 212-es termében (Szabadka, Jovan Nenad cár tér 15. I/212.), fogalmazzuk meg közösen és írjuk alá a Tomislav Nikolić szerb elnökhöz intézendő levelet, melyben az asztalán heverő kegyelmi kérvények jóváhagyását kérjük. Erre kötelez bennünket a magyarságunk, az emberségünk.

Kérjük, 2012. október 5-ig jelezzék az iroda@mrm.rs e-mail címen vagy a +381-64-249-8061 –es telefonszámon, hajlandóak-e részt venni az MRM által kezdeményezett és szervezett összejövetelen.

Tisztelettel, László Bálint elnök s.k. és Setyerov Zorán alelnök s.k. – Magyar Remény Mozgalom

Szabadka, 2012. szeptember 17.

CíMZETTEK:

Orbán Viktor - Fidesz – Magyar Polgári Szövetség
Semjén Zsolt - Kereszténydemokrata Néppárt
Mesterházy Attila - Magyar Szocialista Párt
Vona Gábor - Jobbik Magyarországért Mozgalom
Schiffer András - Lehet Más a Politika
Gyurcsány Ferenc - Demokratikus Koalíció
Pásztor István - Vajdasági Magyar Szövetség
Ágoston András - Vajdasági Magyar Demokrata Párt
Csonka Áron - Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége
Rácz Szabó László - Magyar Polgári Szövetség


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm a megjegyzését!

Népszerű bejegyzések

Dr. Gundy Sarolta - Tárogató válogatás 2015.

Szabó Angéla - Holtszezon - Katonaáldozataink

Globális vidék